Gündem Yazık oldu Cansel'e

Yazık oldu Cansel'e

Paylaş
Yazık oldu Cansel'e

Emo' akımının takipçisi 15 yaşındaki Cansel'e hayatın yükü ağır geldi. Annesiyle babası ayrılan, yetiştirme yurdunda büyüyen, fakirlikle boğuşan ve sakinleştirici ilaçlar kullanan Cansel intihar etti

Tekirdağ’da yaşıyordu 15 yaşındaki Cansel Eroğlu. Ailesinin iki kızından küçüğüydü. Cansel’in annesi Aysel Eroğlu 14 yıl önce eşinden boşanmıştı. Fakirliğin pençesindeki Aysel Eroğlu, bakamadığı iki kızını 11 yıl önce yetiştirme yurduna vermişti.

Haberin Devamı

Bir yıl önce konfeksiyon atölyesinde çalışmaya başlayan Aysel Eroğlu, bir apartmanın giriş katını kiraladı. Sonra iki kızını kaldıkları yetiştirme yurdundan yanına aldı. Anne ve iki kızı birlikte yaşamaya başladı.

RUHSAL SORUNLARI VARDI

Aysel Eroğlu atölyeden aldığı asgari ücretle (577 TL) evini geçindirmekte zorlanıyordu. Cansel, Tekirdağ’daki Hacı İlbey İlköğretim Okulu’nda 7’nci sınıf öğrencisiydi. Cansel’den 2 yaş büyük ablası lise üçüncü sınıftaydı. Fakirlik iki kardeşi de sarsıyordu. Annesiyle babasının ayrılması, yurtta yetişmesi Cansel’in ruhunda derin yaralar açmıştı. Psikolojik sorunlarla boğuşan Cansel sakinleştirici ilaçlar kullanıyordu.

Tekirdağ’da gençler arasında popüler olan ‘Emo akımı’na sempati duyuyordu Cansel ve ablası. Cansel internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta ‘’Emocu kızlar’ grubunun üyelerindendi. Genç kızın arkadaşlarıyla internetteki argo yazışmaları dikkat çekiciydi. ‘Asi biri’ olarak tanınan Cansel sürekli siyah kıyafetler giyip elektronik müzik dinliyordu.

Haberin Devamı

YÜREK DAYANMAZ

Evin kirasını ödeyemeyen Aysel Eroğlu önceki sabah iş yerinden izin alıp İstanbul’a gitti. Kirayı, İstanbul’daki kardeşinden alacağı borçla ödeyecekti. Annesinin İstanbul’da olduğu önceki akşam Cansel evde ablası ve bir arkadaşıyla sohbet etti. Sonra “İlaç içtim, uyumaya gidiyorum” diyerek odasına geçen Cansel, kendini çarşafla kalorifer borusuna asarak intihar etti.

Kısa bir süre sonra odaya giren abla, kardeşi Cansel’in cesediyle karşılaştı. İstanbul’dan eve dönen Aysel Eroğlu kızının intihar ettiğini öğrenince sinir krizi geçirdi.

'EMO'CULUK NEDİR?

‘Emo’ İngilizce ‘duygusal’ anlamına gelen ‘emotional’ kelimesinin kısaltması. ‘Emocular’ olarak bilinen gençler, farklı giyim tarzları ve konuşmalarıyla dikkati çekiyor. Saçlarının önünü tek gözlerini kapatacak kadar yatırmaları, üstünü ve arkasını sprey kullanarak kabartmaları, yüzlerine abartılı şekilde piercing takmaları, siyah bol giysileri, dövmeleri ‘Emocular’ın en belirgin görünüş özellikleri.

Ferhat AKGÜN/DHA