Yazın içinizi ferahlatacak komposto tarifleri

Yazın bol bulunan lezzetli meyvelerle hazırlayacağınız kompostolar içinizi serinletecek...

28 Temmuz 2018, Cumartesi 12:54
A A
1-)VİŞNE KOMPOSTOSU

1-)VİŞNE KOMPOSTOSU

Malzemeler:

-800 gram vişne

-2 su bardağı toz şeker

-6 su bardağı su

-2 adet karanfil

-1 afet çubuk tarçın

Hazırlanışı:

-Vişnelerin sap kısımlarını ayıklayarak suyunu süzün.

-Derin bir tencere içine su ve toz şekeri ilave edin.

-Şeker eriyene kadar karıştırın ardından karanfil ve çubuk tarçın ekleyin.

-Kaynamaya başlayan karışımınıza vişne tanelerini katarak kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.

-Çubuk tarçın ve karanfili içinden çıkartın.

-Kompostonuzu bir müddet dolapta beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!



2-)ARMUT KOMPOSTOSU

2-)ARMUT KOMPOSTOSU

Malzemeler:

-1 kilo armut

-2,5 su bardağı toz şeker

-6 su bardağı su

-2-3 diş karanfil

-1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

-Ceviz

Hazırlanışı:

-Armutları iyice yıkayın ve sonrasında kabuklarını soyun.

-Ortadan ikiye keserek çekirdekli kısımlarını temizleyin. Temizlediğiniz armutları ince dilimler haline getirin.

-Geniş bir tencere içerisine toz şeker, karanfil ve su ilave edin. Armutlar yumuşayıncaya kadar kaynatın.

-Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

-Hoşafınızı bir süre buzdolabında beklettikten sonra dilerseniz kuru üzüm ve ceviz serpiştererek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

3-)KURU MEYVE KOMPOSTOSU

3-)KURU MEYVE KOMPOSTOSU

Malzemeler:

-1 paket kuru meyve

-1 avuç kuru incir

-1 avuç kuru dut

-1 avuç kuru siyah üzüm

-1 tane çubuk tarçın

-3 tane karanfil

-2 yemek kaşığı şeker

-Kuru elma ve kuru erik

Hazırlanışı:

-Kuru meyveleri yıkayıp tencereye alın.

-Suyunu koyarak orta ateşte pişirmeye bırakın.

-Su kaynayınca toz şekeri ve karanfilleri koyun.

-İncirler yumuşayınca ateşten alın. Afiyet olsun!

4-)ERİK KOMPOSTOSU

4-)ERİK KOMPOSTOSU

Malzemeler:

-1 kg mürdüm eriği,

-1,5 su bardağı toz şeker

-1litre su

Hazırlanışı:

-Erikleri yıkayarak çekirdeklerini çıkartın.

-Dilediğiniz büyüklükte doğrayın.

-Tencereye toz şeker ekleyin ardından su ilave ederek 5-10 dakika civarında kaynamaya bırakın.

-Kaynamaya başladıktan erikleri atıp ocaktan alın.

-Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kadar bekleyin.

-Daha sonra tencerenin kapağını kapağını açın ve oda sıcaklığında ılımasını bekleyin.

-Kompostonuzu buzdolabına kaldırıp soğumasını bekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

5-)KURU KAYISI KOMPOSTOSU

5-)KURU KAYISI KOMPOSTOSU

Malzemeler:

-500 gram kuru kayısı

-1,5 su bardağı toz şeker

-6 su bardağı su

-2 adet karanfil

-1 adet çubuk tarçın

Hazırlanışı:

-İlk olarak kayısıları yıkayın.

-İki eşit parçaya bölün veya bütün olarak bırakın.

-Derin bir tencere içine ilave edin su ve toz şekeri, şeker taneleri eriyene kadar güzelce karıştırın.

-Karanfil ve çubuk tarçını da ekleyerek kısık ateşte kaynamaya bırakın.

-Şerbetiniz kaynamaya başladıktan sonra kayısıları ilave edin ve 10-15 dakika pişirin.

-Çubuk tarçın ve karanfilleri alın.

-Kompostonuzu bir süre buzdolabında beklettikten sonra kuru kayısı parçaları eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.