Siyaset Yedi saatlik MGK'dan kritik kararlar
Paylaş
Yedi saatlik MGK'dan kritik kararlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli Güvenlik Kurulu'na başkanlık etti. Saat 14.40'ta başlayan MGK toplantısı 7 saat sürdü

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısından sonra bir yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Milli Güvenliği tehdit eden paralel devlet yapılanması ve illegal oluşumlara karşı yürütülen mücadele hakkında tafsilatlı bilgi arz edilmiş, mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesine vurgu yapılmıştır.

Çözüm sürecine yönelik gelişmeler değerlendirilmiş, terörün sona erdirilmesi için verilen mücadelenin kararlılıkla sürdürülmekte olduğu bir kez daha vurgulanmıştır.

Bazı ülkeler ve kuruluşlarca 1915 Olayları ile ilgili olarak yapılan açıklamalar ve alınan kararlar değerlendirilmiş, açıklama ve kararların tarihi gerçeklerden uzak olduğu ve siyasi nitelik taşıdığı, bu yönüyle de yok hükmünde olduğu ifade edilmiştir.

İç ve dış güvenlik ortamında meydana gelen değişiklikler de dikkate alınarak güncellenen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi görüşülmüş ve bu konudaki tavsiye kararının Bakanlar Kurulu'na bildirilmesine karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

ERDOĞAN'DAN İKİ TWEET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mikroblog sitesi Twitter üzerinden iki paylaşımda bulundu. Erdoğan'ın bu paylaşımı sırasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda MGK toplantısı devam ediyordu. Erdoğan'ın saat 20.00'de paylaştığı mesajlarda terör örgütlerine mesaj verilerek Türkiye'nin birliğine vurgu yapıldı.

Haberin Devamı