Gündem 'Yedi tepe'de 2010 şöleni

'Yedi tepe'de 2010 şöleni

Paylaş
'Yedi tepe'de 2010 şöleni

İstanbul'da bu akşam düzenlenecek 2010 Avrupa Kültür Başkenti açılış kutlamaları kenti festival havasına sokacak

2010 Avrupa Kültür Başkenti’ resmi açılış kutlamaları, başta Haliç Kongre Merkezi olmak üzere İstanbul’un yedi farklı noktasındaki meydanlarda düzenlenecek etkinliklerle bir festival havasında geçecek.

Haberin Devamı

Açılış töreni saat 17.30’da Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak. Törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş birer konuşma yapacak. Konuşmalardan sonra Yekta Kara yönetiminde hazırlanan ‘İstanbul Büyüsü’ adlı performans sahnelenecek. Bu gösterinin ardından tüm konuklar iskeleye davet edilecek ve havai fişek gösterisi izlenecek.

KADIKÖY'DE MOR VE ÖTESİ

Kadıköy Meydanı’ndaki şölen 19.00’da, Balon Tiyatrosu’nun özel olarak tasarladığı, büyük balonların kullanıldığı tiyatral gösteriyle başlayacak. Haliç’teki havai fişek gösterisi Kadıköy’deki dev ekranlardan canlı izlenecek. Saat 20.20’de Mor ve Ötesi’nin konseri başlayacak.

Haberin Devamı

TAKSİM'DE TARKAN KONSERİ

Taksim Meydanı’nda 19.30’da başlayacak etkinliklerde Haliç’teki havai fişek ve Kadıköy’deki Balon Tiyatrosu’nun gösterisi dev ekranlardan seyredilecek, ardından bir DJ performansı başlayacak.

Ateş Tiyatrosu alev ve havai fişeklerle görsel bir şölen sunacak. Taksim’deki etkinlikler Tarkan’ın konseriyle son bulacak. Pendik Meydanı’ndaki etkinliklerde izleyiciler hem Balon Tiyatrosu’nu hem de Haliç’teki havai fişek gösterilerini dev ekranlardan canlı izleyebilecek. Kıraç’ın konseriyle devam edecek etkinlikler havai fişek gösterisiyle son bulacak. Sultanahmet Meydanı’nda etkinlikler Mehteran konseriyle başlayacak. Mercan Dede’nin konserinin ardından havai fişek gösterisiyle sona erecek. Bağcılar Meydanı’nda ise Zara bir konser verecek. Beylikdüzü Meydanı’nda ise Şaman Dans Grubu’nun yanı sıra Nil Karaibrahimgil sahneye çıkacak.