Eğitim - Kariyer Yeditepe Model Birleşmiş Milletler Çanakkale'de

Yeditepe Model Birleşmiş Milletler Çanakkale'de

Paylaş
Yeditepe Model Birleşmiş Milletler Çanakkale'de

Yeditepe Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Kulübü (Y-MUN) ve Çanakkale Koleji işbirliğiyle 18-20 Kasım tarihleri arasında Çanakkale’de “Troy-Model Birleşmiş Milletler Konferansı” gerçekleştirilecek

Eğitim amaçlı oluşturulmuş, akademik nitelikli bir Birleşmiş Milletler (BM) simülasyonu olan MUN, dünya gençliğinin daha donanımlı yetişmesi; tartışan, soruşturan ve öğrenen nesiller yetiştirebilme vizyonu kapsamında çeşitli konferanslarda gençleri bir araya getiriyor.

Bu kapsamda Türkiye genelinde çeşitli toplantılar organize eden Y-MUN, Ege ve Marmara Bölgesi’nin en büyük konferansını Çanakkale Parion Hotel’de 40 farklı okuldan 450 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirecek.

Konferansın açılışını, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Kale Seramik Fabrikalar Müdürü Süleyman Soysal, Çanakkale Özel Eğitim Tesisleri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karakaş ve Y-MUN Organizatörü Onuralp Acar yapacak.

DİPLOMASİ ORTAMI CANLANDIRILACAK

Çanakkale Savaşı’nın tüm yönleriyle ele alınacağı konferansta Y-MUN komitesi, Çanakkale Savaşı diplomasi ortamını canlandıracak. Komite 1915 yılında I. Dünya Savaşı’nın çetin atmosferine geri dönerek savaşın kaderini değiştiren Çanakkale Savaşı’ndaki diplomatik süreçleri bir simülasyonla ele alacak.

Haberin Devamı