Eğitim - Kariyer Yeditepe Üniversitesi mezunlarını uğurladı

Yeditepe Üniversitesi mezunlarını uğurladı

Paylaş
Yeditepe Üniversitesi mezunlarını uğurladı

Yeditepe Üniversitesi, 29 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlediği mezuniyet törenlerinde, 3 bin 464 mezununu yeni yaşamlarına uğurladı

Yeditepe Üniversitesi’nde bir hafta boyunca 2017-2018 akademik yılında mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi. Yeditepe Üniversitesi, 2017-2018 akademik döneminde dereceye giren öğrencilere plaketlerinin verildiği tören ise 7 Temmuz Cumartesi akşamı yapıldı.

Haberin Devamı

Törene, Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan, Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yusuf Akgün, Mütevelli Heyeti üyeleri, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Aydın, Prof.Dr. Yeşim Ekinci ve Prof.Dr. İpek Karaaslan'ın yanı sıra fakülte dekanları ve bölüm başkanları katıldı. Aynı zamanda törende, bugün iş hayatında önemli başarılar elde etmiş eski Yeditepe Üniversitesi mezunları da plaketlerini alırken mezun oldukları bölümlerin öğrencilerinin yanındaydı.

'BU ÜNİVERSİTENİN SAHİBİ HEPİMİZİZ'

Bedrettin Dalan, törende yaptığı konuşmada “Bu üniversitenin sahibi hepimiziz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben buranın sahibiyim evet ama manevi sahibiyim. Bu manevi sahiplik, doğrudan büyük Ata'mızın ruhunun burada yaşatılmasından geliyor. Bir insanın yaşayıp yaşamaması bir tek şeye bağlı: Onu hatırlayan son insan ölünce o da ölür. Türk milleti var oldukça, Yeditepeli var oldukça Atatürk yaşayacak.”

Haberin Devamı

MEZUN SAYISI 46 BİNE ULAŞTI

Rektör Prof.Dr. Canan Aykut Bingöl de bugün Yeditepe Üniversitesi’nden mezun olan öğrenci sayısının 46 bine ulaştığını anımsatarak öğrencilerine seslendiği konuşmasında “Bizler sizi öyle yetiştirmişiz ki sizler artık bizlerin sizi izleyeceği noktadasınız. Bundan sonraki hayatınızda, karşılaştığınız her zorlukta, Yeditepe Üniversitesi ailesi sizlerin yanında olacaktır. Hiçbir zaman kimsenin sizleri umutsuzluğa sürüklemesine izin vermeyin” diye konuştu.