Magazin Yeliz Yeşilmen'in eşine 3 ay hapis

Yeliz Yeşilmen'in eşine 3 ay hapis

Paylaş
Yeliz Yeşilmen'in eşine 3 ay hapis

Adana'da, işadamı Ali Uğur Akbaş, eski eşi şarkıcı Gülbin Vardar'dan olan ve mahkemenin velayetini annesine verdiği 11 yaşındaki kızını 'alıkoymak' suçundan 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

Manken-oyuncu Yeliz Yeşilmen’le evlenen Akbaş’a, karar anındaki davranışından dolayı hakkında ’iyi hal’ indirimi uygulanmadı, cezası da ertelenmedi.

Haberin Devamı

İstanbul’da yaşayan Gülbin Vardar, 3 yıl önce boşandığı Ali Uğur Akbaş’la evliliğinden dünyaya gelen kızı A.A.’yı yaz tatilinde kalması için babasının yanına, Adana’ya gönderdi. Tatil bitmesine rağmen A.A. annesinin yanına dönmedi. Kızının yanına gelmesini isteyen Vardar, ısrarlarına rağmen sonuç alamayınca avukatı ve annesi Leyla Beşer ile birlikte 26 Eylül 2012’de Adana’ya geldi. Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe veren Gülbin Vardar, "Eski eşim, velayeti bende olan kızımı alıkoydu, göstermiyor" diyerek şikayetçi oldu. Vardar’ın şikayeti üzerine Ali Uğur Akbaş hakkında ’çocuğun kaçırılması ve alıkonulması’ suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

’KIZIMI KALMASI İÇİN ZORLAMADIM’

Haberin Devamı

3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık Ali Uğur Akbaş, suçlamayı kabul etmedi. Kızının kendi isteğiyle yanında kaldığını söyleyen Akbaş, "Ben kendisini göndermek istedim, gitmedi. Annesi icra yoluyla almak istedi. Halasının yanına sığındı. Ben, ’Kızım annen bana iftira atar’ dediğim halde ’Ben kesinlikle gitmek istemiyorum. Gidersem de oradan kaçarım’ dedi. Ben de korktum. Ama hiç bir şekilde kalması için zorlamadım" dedi.
Eski eşini suçlayan Gülbin Varda ise "Kızımı bana göndermesi gerekirken göndermedi. Telefonda bana, ’Alamazsın; yargı benim, devlet benim’ dedi. Kızım bana attığı mesajda babasının göndermediğini söyledi. Babası kızımı kandırarak bana göndermiyor" diye konuştu.
Davaya konu olan A.A. ise ifadesinde, "Ben babama gelmeden önce zaten babamla kalmayı kafamda planlamıştım. Babamın yanına gelince de gitmeme kararı aldım. Ben babamın yanında kalmak istiyorum" dedi.

HAKİM İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULAMADI, CEZAYI ERTELEMEDİ

Tanıkları da dinleyen mahkeme hakimi, sanık Ali Uğur Akbaş’ı, velayeti annesinde olan kızını ’cebir veya tehdit kullanmaksızın yanında alıkoymak’ suçundan 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık Akbaş, hakimin kararını açıkladığı an, "Bu haksız bir uygulamadır. Kesinlikle bu cezayı hak etmiyorum. Hiçbir şekilde ben alıkoymadım. Tamamen bu kızımın kendi isteğidir. Çocuğumu sokağa mı atacaktım?" diye itiraz etti. Hakim, sanık Akbaş’ın karar anındaki davranışından dolayı ’iyi hal’ indirimi uygulamadı, cezayı da ertelemedi.
Karara çok sevindiğini belirten Gülbin Vardar ise "Çok mutluyum. Çünkü benim haklı olduğum anlaşıldı. Bu kararla birlikte kızımın iadesiyle ilgili icra işlemi başlatacağım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DHA