Ekonomi Yemin krizine TÜSİAD'dan ilk yorum

Yemin krizine TÜSİAD'dan ilk yorum

Paylaş
Yemin krizine TÜSİAD'dan ilk yorum

Meclis'teki yemin krizini yorumlayan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Yücaoğlu, "Seçimlerin tablosu gayet netti, buna rağmen bir diyalog eksikliği görmekten üzüntü duyuyoruz" dedi

Meclis'teki boykotlu yemin töreni iş dünyasının da gündeminde bulunuyor.

Haberin Devamı

CNBC-e'ye konuşan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erkut Yücaoğlu, Meclis'te yaşananlar için şunları söyledi: "Diyalog eksikliği görmekten üzüntü duyuyoruz. Seçimlerin tablosu gayet netti. Meclis'te yüzde 95 nispetinde te

Siyasi belirsizlik öngörmediğini söyleyen Yücaoğlu, yeni anayasa çalışmalarında geç de olsa uzlaşı sağlanacağını belirtti.

Yücaoğlu, "Masa başına gelmeye doğru bir hazırlık yapılmış vaziyette. Ben hala ümitliyim ki konsensusa doğru bir çalışma olur. Ama bu kısa bir çalışma değil, oldukça çetin. 6-8 aydan kısa sürmeyecek bir çalışma bekliyorum" dedi.

Yücaoğlu, anayasa konusunda uzlaşı sağlanmazsa ekonominin etkilenebileceğini ancak bu etkinin küresel etkilerden daha az olacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Şu anda ekonomide aşırı ısınma olmadığını ancak dış faktörlerin etkisiyle ısınma emareleri görüldüğünü söyleyen Yücaoğlu, alınan önlemlerin kısa vadeli çözüm olduğuna dikkat çekti.

Sonbahardan itibaren dış etkilerin stabile olacağını öngören TÜSİAD YİK Başkanı, cari açık ve işsizlik sorununun çözümü için orta vadede önlem alınmasını istedi.

Yücaoğlu, yeni hükümette bakan yardımcılarının özel sektörden seçilmesinin reform sürecini hızlandıracağını kaydetti.

(ntvmsnbc)