Gündem Yeni Akit yazarı Yusuf Ziya Kavakçı'nın teröristbaşı Gülen ile ilgili yazısı yayından kaldırıldı

Yeni Akit yazarı Yusuf Ziya Kavakçı'nın teröristbaşı Gülen ile ilgili yazısı yayından kaldırıldı

Paylaş
Yeni Akit yazarı Yusuf Ziya Kavakçı'nın teröristbaşı Gülen ile ilgili yazısı yayından kaldırıldı

Yeni Akit gazetesi yazarı Yusuf Ziya Kavakçı, ABD'de yaşayan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen için "Tövbe edip Erzurum'daki köyüne dönsün" diye yazdı. Yazı gelen tepkiler üzerine yayından kaldırıldı

Yeni Akit gazetesi yazarı Yusuf Ziya Kavakçı, ABD'de yaşayan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in tövbe edip Erzurum'daki köyüne dönmesini ve kendisine bağlı cemaatin de asli faaliyeti olan eğitim faaliyetlerine devam etmesi gerektiğini belirterek böyle bir durumda kendisinin kötü muameleye maruz kalmayacağını yazdı.

Fethullah Gülen cemaatinin eğitim-öğretim hizmeti yaparken batının istihbarat ve güç kuvvetlerinin hegemonyası sonucu bugünkü duruma evrildiğini belirten Kavakçı "Bence bu teşkilat aslî hizmetine dönmeli ve saf ve temiz mensuplarının güzel duygularına bağlanmalıdır" açıklamasını yaptı.


YAYINDAN KALDIRILDI


Yeni Akit yazarı Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı'nın "Fethullah Gülen olsam" başlıklı yazısı gelen tepkiler üzerine gazete tarafından yayından kaldırıldı.

Yeni Akit yazarı Yusuf Ziya Kavakçının yazısındaki ilgili bölüm şöyle;


"PİŞMAN OLDUM DEMELİ"


"Fetullah Gülen dramatik bir kararla Türkiye'ye dönmelidir, açık bir beyan ile 'hata ettik, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyib Erdoğan ve arkadaşlarının iyiliğini aldık, suiistimal ettik, yanlış yaptık, tevbe, hem de tevbe-i nasuh ile tevbe ediyorum' demelidir. 'Peşiman oldum, nadim oldum, bir dahi işlememeğe azm u cezm eyledim', diye yüksek sesle ala meleinnas ahd vermelidir.