Tuğçe Özcan Yeni başlayanlar için Metroseksüellik kılavuzu
HABERİ PAYLAŞ

Yeni başlayanlar için Metroseksüellik kılavuzu

Haberin Devamı

“Metroseksüel” kavramı içinde bulunduğumuz koşullarda hızla kabuk değiştirmeye devam ediyor. Çünkü özellikle iş dünyasındaki erkekler için bakımlı olmak artık bir tercih değil, bir zorunluluk.

Özellikle ofislerin yoğunlukta olduğu plaza ve iş merkezlerinde Vogue dergisinden fırlamışçasına fit ve stil görünen erkek nüfusunda görünen artış, göz ardı edilemeyecek kadar yüksek. Artık sadece iyi görünmek yeterli değil, daha uzun yıllar bu iyi görüntüyü koruyabilmek de gerekiyor.

Peki bu konulara oldukça uzak olan bir erkek, bakımlı ve iyi görünmek için nereden başlamalı?

İlk adım temel malzemeleri edinmek

Tüm bu konulara sıfırdan başlayacak olanlar için önce küçük bir alışveriş gerekiyor. Çünkü artık her erkeğin kendine ait bir yüz yıkama jeli, nemlendiricisi ve güneş koruyucusu olmalı. Daha ileri seviyede olanlar için sepetlerine ayak kremi, ponza ve el peeling’i eklemesini de öneriyoruz. Yıkama jelini her sabah uyandığınızda kullanabilir ve evden çıkmadan güneş koruyucunuzu sürebilirsiniz. Evet, mevsim kış olsa bile!

Aşırı Terlemeye Deodorant Yetmediğinde…

Aşırı terleme sorunu özelliklerde bazı erkeklerde deodorantlar ile baş edilemeyecek kadar yoğun. Koltukaltları ıslanmış gömlek görüntüsü hem sosyal hem de iş hayatında birçok erkeği sıkıntıya sokan çok sevimsiz bir durum, ancak çözümsüz değil. Yaz kış uygulanan terleme botoksu ile bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Unutmamak gerekir ki, iyi görünmek için 5 duyuya birden hitap etmek şart. Kötü bir koku ile iyi bir izlenim bırakamazsınız.

Siyah Noktaları Yüzünüzde Taşımayın

Erkekler makyaj yapmadığından, kusurlu bir cilde sahip olanlar bunu gizleyemedikleri için kadınlar kadar şanslı değil. Eğer burun üstünüzde, çenenizde ve yanak bölgenizde büyük ve yerleşmiş siyah noktalar varsa bunlar en basit anlatımla “pis” görünür. Özellikle yakın temasta, karşı tarafın gözüne takılır. Kurtulmak ise zor değil. Ya profesyonel bir ele kendinizi teslim edip bunlardan kurtulun, ya da evde buhar banyosunun ardından gözenektemizleyici bant kullanın. İşini garantiye almak isteyen binlerce erkek, daha canlı ve iyi görünen bir cilt için medikal işlemlerin sunduğu nimetlerden faydalanıyor. Bunu yaptırırken kimseye söylemek zorunda değilsiniz. Sır kalması sizi daha rahat ettirecekse, bırakın öyle olsun.

Kel Kalmadan Önlem Alın

Erkeklerin kabusu saç dökülmesinde en iyi sonuç, erken hareket edildiğinde alınır. Saç konusunda harekete geçmek için tamamen kel kalmayı beklemeyin. Unutmayın ki ismi ne kadar ekim olursa da, aslında işin mantığında kök transferi var. Yani ensedeki sağlam kökler, açılmış alana taşınıyor. Eğer saçlarınızda hafif bir dökülme başladıysa kendi kanınızın trombositleri ile (PRP) bu alana mükemmel bir destek vererek, saç dökülmenizi önleyebilirsiniz.

Fazla Kıl Erkeklik Göstergesi Değil

Birçok erkek için lazer epilasyon hala bir mit olsa da, kadınlar için aşırı kıl kesinlikle itici bir unsur. Eğer göğüs, sırt ya da kol bölgenizdeki aşırı tüyler sosyal ve özel yaşantınızda sizi zor duruma sokuyorsa, sadece birkaç seanslık lazer epilasyon ile kendinizi daha özgür hissedebilirsiniz. Eğer hala “Erkek adam epilasyona gider mi?” gibi sorular zihninizi meşgul ediyorsa, kadınların da karşı cinsteki epilasyon konusunu desteklediğini bilmenizi isterim.

Olmak ya da Olmamak

Söz konusu erkek giyimi olunca bana göre iş tam bıçak sırtı. Çünkü erkek giyiminde stil sahibi olmak ve komik olmak arasında çok ince bir çizgi var. Bu çizgide hata yapmamak için önce kendi vücudunuzu iyi tanımalı ve neyi iyi taşıdığınızı ve hangi renklerinsizde iyi durduğunu bilmelisiniz.


Dergi ve televizyonda görülen herşeyi birebir kopya etmek sizi stil sahibi değil, taklitçi yapacaktır. Benim stillerini çok beğendiğim birkaç erkek blogger var ve hepsini İnstagram’dan severek takip ediyorum. Koray Caner (@koraycaner), Ufuk Onur Tapan (@niceboys), Can Direkli (@candirekli), Göze Şener (@gozesener), FabioAttanasio (@fabioattanasio) ve Mr. Porter (@mrporterlive)


Bu saydığım hesaplar kendi stilinizi oluşturmak için size ilham verebilir. Eğer moda konusunda çok yetenekli değilseniz,(ki herkes de olmak zorunda değil) aman tarz olacağım diye komik duruma düşmeyin. Klasik seçimler herzaman için hem sadeliğin asaletini taşır, hem de sizi cool gösterir.

Her Detayınız Sizi Yansıtıyor

Sadece fiziksel etkenler değil, yaşantınızdaki herşey sizin birer parçanız. O bütünlükte sizi yansıtmadığını düşündüğünüz herşeyden kurtulun. Kahve içişiniz, kahkahanız, çalıştığınız insanlar, el yazınız, ilgi alanlarınız, yaptığınız iş, kafede sipariş verirken kurduğunuz dialog, kriz yönetim şekliniz, telefondaki ses tonunuz, parfümünüz, gülümsemeniz hatta bir sandviçi ısırış şekliniz…
Hayatınızdaki her detay, bütünü oluşturan küçük parçaların ta kendisi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder