Yeni bir tür çikolata üretildi

Sütlü, bitter ve beyaz çikolatanın ardından yepyeni bir çikolata türü daha üretildi. İşte karşınızda ‘Yakut’ adı verilen çikolata

Yeni bir tür çikolata üretildi
İsviçre merkezli çikolata devi Barry Callebaut, sütlü, bitter ve beyaz olarak tüketilen çikolataya yeni bir tür eklediğini açıkladı. Firma, dördüncü bir tür çikolata yarattığını açıkladı. Kırmızı kakao kullanılarak üretilen çikolataya, renginden ötürü ‘Yakut’ adı verildi.

Şirket, yeni çikolatayı, beyaz çikolatanın 1937’de piyasaya sürülmesinin 80’inci yıldönümünde tanıttı. ‘Yakut’ çikolatanın tanıtımında, katkı maddesi kullanılmaksızın ‘meyvemsi bir tada’ sahip olduğu ve renginin de tamamen doğal olduğu belirtildi.



Çikolata uzmanı Angus Kennedy yeni çikolata hakkında “Yakut çikolata çok farklı ve zekice. Ferahlatıcı; hafif ve kremamsı bir dokusu var. Tadı çok hafif ve meyveli gibi” yorumunu yaptı.

Şirketin açıklamasının bir pazarlama stratejisi mi, yoksa gerçekten de diğerleri kadar yaygın tüketilecek bir keşfin habercisi mi olduğu merak konusu.