Ekonomi Yeni çalışma modeli İş 3.0 endüstride çığır açacak

Yeni çalışma modeli İş 3.0 endüstride çığır açacak

Paylaş
Yeni çalışma modeli İş 3.0 endüstride çığır açacak

Sanayide dijitalleşme rüzgarı, çalışma sistemini de kökünden değitirmeye başladı. Yeni dünyada şirketler artık alanında uzman kişileri verimlilik ve tasarruf için esnek saatlerde çalıştırıyor. Aynı uzman pek çok şirkete destek verebiliyor. '3.0 iş' adlı bu sistem Türkiye'ye de taşındı

Murat GÜLDEREN
Posta Gazetesi Ekonomi Servisi


Dijitalleşme odaklı sanayi devrimi adı verilen Endüstri 4.0, dünyada yeni bir çalışma akımının başlamasını sağladı. Üretim ve tasarrufta maksimum verimliliği amaçlayan '3.0 İş' adlı bu modelle artık uluslararası şirketler, strateji geliştirme, inovasyon, rekabet - pazar analizi, bilgi teknolojileri ve mühendislik gibi alanlarda uzman kişileri esnek saatlerde çalıştırıyorlar. Aynı uzman birden fazla firmanın projesini yönetebiliyor. Bu da üretim verimliliği ve tasarrufu artırıyor.


HEDEF 2 BİN KİŞİ


Esnek İş Gücü Modelini Türkiye'ye getiren Expertera, bu yıl Türkiye'de en az 2 bin uzman ile şirket eşleştirmesi yapmayı planlıyor. Posta'ya konuşan şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Alp Sezginsoy, firmaların pek çok alanda uzmanlarla tam zamanlı çalışmasına ihtiyacın olmadığını belirterek "Saatlik, günlük, haftalık ve aylık uzman erişimi sağlıyoruz. Ortalama 72 saatte şirketin ihtiyacı karşılanıyor" dedi.


HERKESE ERİŞİM


Türkiye'de bugüne kadar 150'yi aşkın sektörde 1000'i aşkın uzman eşleştirmesi gerçekleştirdiklerini de söyleyen Sezginsoy "Bu yılki hedeflerinin 2 bin kişi olduğunu kaydetti. İşinde dünyanın en iyi uzmanlarını herkese erişilebilir kıldıklarını kaydeden Sezginsoy “Büyük kuru diye konuştu.

TALEP ÇOK YOĞUN


Sezginsoy, işbirlikleri sayesinde yurtdışında 50 bini aşkın üst düzey uzmana hızla erişim sağladıklarını belirterek "Tüm sektörlere hizmet veriyoruz. Ancak Türkiye'de daha çok perakende, teknoloji, telekomünikasyon ve endüstriyel ürünler sektörleri uzman talep ediyor. Portföyümüzdeki uzman tecrübesi ortalama 15 yıl. Detaylı inceleme yapıyoruz. Şirketlere pek çok uzman alternatifi sunuyoruz. O da birini seçiyor. Bu sistem özellikle kadınlar için çok cazip" sözlerinde bulundu.

Türkiye'den ödül Yeni iş modeli olan esnek iş gücüne öncülük eden Expertera, Endeavor Türkiye ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimcilik Kurulu tarafından düzenlenen StartUp 100 ödülleri listesinde yer aldı.



Haberin Devamı