Eğitim - Kariyer Yeni dünyanın yeni dili kodlama

Yeni dünyanın yeni dili kodlama

Paylaş
Yeni dünyanın yeni dili kodlama

Jr. Robotics Kurucusu Burhan Şengün dijital dönüşüm devam ettiği sürece her mesleki alanın, kodlama bilgisine ihtiyaç duyacağını söyledi

Jr. Robotics Kurucusu Burhan Şengün, dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 sanayi devrimi derken, bildiğimiz çağın sona erdiğini belirtti. Teknoloji çağının terminolojisine ait kavramların bütün insanlığın geleceğini ilgilendirdiğini ifade eden Şengün, “Akıllı fabrikalar, bütün nesnelerin internet aracılığıyla birbiriyle haberleşmesi, artan yazılım ihtiyacı ve hayat boyu öğrenme kavramının önem kazanması her yaşta bireyin kodlama öğrenmesini zorunlu kılıyor” dedi.

Kazanımı çok

Kodlamanın yeni bir dil olarak teknoloji çağının en önemli araçları arasında yer aldığına dikkat çeken Şengün, dünya ile rekabet edebilecek nitelikli nesillerin, kodlama eğitimi alması gerektiğini kaydetti. Şengün; eleştirel yaratıcı, analitik ve esnek düşünebilme becerilerinin kodlama eğitiminin bireye sağlayacağı önemli kazanımlar olduğunu vurguladı.

Algoritmik düşünme becerisi
Anaokullarından itibaren verilen kodlama eğitimlerinin asıl amacının yazılımcı yetiştirmek olmadığını söyleyen Şengün, “Küresel akla ve bilgiye ihtiyaç duyan nesillere algoritmik (bilgisayarımsal) düşünme beceriler kazandırılmalı”
diye konuştu.

Haberin Devamı