Bilim - Teknoloji Yeni ekran kartları konusunda hareketlilik gözükmüyor ​
Paylaş
Yeni ekran kartları konusunda hareketlilik gözükmüyor ​

2016 yılında çok daha hareketli geçen mimari savaşları bu yıl oldukça yavaş geçmeye devam ediyor. Gelen tahminlere göre bu durgunluk yıl sonuna kadar bu şekilde devam edecek

İlk olarak AMD tarafına bakacak olursak 7nm sürecinde hayat bulacak olan yeni nesil Vega mimarisinin gelecek sene piyasada olacağı konusunda bilgilere sahibiz. Bu durumdan dolayı ilk nesil Vega mimarisi piyasa içerisinde kalmaya devam edecek gibi gözüküyor.

Nvidia tarafına bakacak olursak ise ön plana oldukça fazla çıkarılan Volta mimarisi sadece süper bilgisayar ve sunucu tarafında tercih edilmiş durumda. En erken tarih olarak ise sonbahar tarihinde Turing tabanlı GeForce ekran kartlarının piyasada olacağı söyleniyor. Bu bakımdan yıl sonuna kadar Nvidia tarafında göze çarpan bir hareketlilik göremeyeceğiz gibi gözüküyor.

Madencilik sektörü piyasayı etkilemeye devam ediyor

Sonuç olarak birçok uzman yükselen madencilik trendi ile birlikte ekran kartı piyasasında olan farklılaşmaya dikkat çekiyorlar. Büyük firmalarında üretimlerini geciktirmesinin en büyük nedeni ise birçok madencilik girişiminin taleplerine yetişemiyor oluşu ön plana çıkıyor. Eğer bu talep normal düzeye çekilirse yakın zamanda yine piyasada istenilen ekran kartlarına ulaşım mümkün hale gelecek gibi gözüküyor.

GOOGLE’IN ELEKTRİKLİ UÇAK TAKSİSİ İÇİN TARİH VERİLDİ!

Haberin Devamı