Bilim - Teknoloji Yeni emojili yerli klavye: Tambu
Paylaş
Yeni emojili yerli klavye: Tambu

Sevincimizi, kederimizi, öfkemizi, hissettiğimiz ya da özlemini çektiğimiz her duyguyu, çoktandır, konuşarak- yazarak değil de emojiler, çıkartmalar ve giflerle yani simgelerle anlatıyoruz. Peki tüm dünyanın ortak kullanımındaki o simgeler, bu toprağın kültürüne ne kadar tercüman olabiliyor?

Dünyanın en çok çay tüketen ülkesiyiz. Son günlerde ince belli bardaktaki çay emojisi neden olmasın diye sosyal medyada kampanyalar düzenleniyor.

Oysa Türkiye’nin milli dijital klavyesi çoktan üretildi, aradığımız tüm o milli simgeler tek platformda bir araya getirdi bile.

Milli klavyede simit de var, ince belli bardakta çay da; sucuklu yumurta, ayran, döner, saz, darbuka da.. Sadece milli kültürümüze ait simgeler de değil üstelik. Geçmişten günümüze dilimize yer eden ama klavyede simgesini bulamadığımız durumlar, haller, ata yadigarı deyimler.


101 HAREKETLİ ÇIKARTMA


50 kişilik yaratıcı ekip 6 ay gece gündüz çalıştı. İlk ve tek yerli, milli dijital klavye oluşturuldu. Yüzlerce kişiselleştirilebilir arka plan, 101 hareketli çıkartma hazırlandı. 1000’e yakın atasözü ve şehirlere özel içerikler de unutulmadı.

Haberin Devamı