Gündem Yeni first lady Emine Erdoğan

Yeni first lady Emine Erdoğan

Paylaş
Yeni first lady Emine Erdoğan

Resmi olmayan ilk sonuçlara göre Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı oldu. Böylelikle Köşk'ün yeni first ladysi de Emine Erdoğan oldu

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları belli oluyor. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı. Bu sonuçların ardından Türkiye'nin yeni first ladysi Emine Erdoğan oluyor. Başbakan Erdoğan'ın Köşk adaylığı gündeme geldiğinde bu karara sıcak bakmadığı iddia edilen Emine Erdoğan, hemen hemen her mitingde Başbakan Erdoğan'ın yanındaydı. Oy dağılımı bu şekilde devam ederse Türkiye'nin yeni first ladysi Emine Erdoğan olacak.

Haberin Devamı

EMİNE ERDOĞAN KİMDİR

59 yaşındaki Emine Erdoğan (Gülbaran), 21 Şubat 1955 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Anne ve babası Siirtli olan Emine Erdoğan, Gülbaran ailesinin 4 erkek çocuğundan sonra dünyaya gelen ailenin tek kız çocuğudur. 1966'da Zeynep Kamil İlkokulu'ndan mezun olduktan sonra Mithatpaşa Kız Lisesi'nin ortaokul kısmına gitti. Okumakta olduğu Mithat Paşa Akşam Sanat Okulu'ndan ders notları iyi olmasına rağmen kendi isteğiyle ayrıldı. Yazar Şule Yüksel Şenler’le tanışması Emine Erdoğan’ın hayatındaki en büyük dönüm noktalarından birisi. İdealist Kadınlar Derneği’nin aktivitelerinde katılmaya başlayan Emine Erdoğan, bir konferansta Recep Tayyip Erdoğan’la tanıştı. Ve 1978 yılında da Erdoğan’la dünya evine girdi.

Haberin Devamı

Emine Erdoğan, 4 Temmuz 1978 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan ile 23 yaşında evlendi. Ahmet Burak Erdoğan, Sümeyye Erdoğan, Necmettin Bilal Erdoğan, Esra Erdoğan adında 4 çocuğu var. Emine Erdoğan, 2003 yılı Ocak ayında Siirt’te yapılan seçimle Başbakanlık koltuğuna oturan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi kariyerinde hep yanında oldu.