Dünya Yeni 'Geceyarısı Ekspresi' yayınlandı

Yeni 'Geceyarısı Ekspresi' yayınlandı

Paylaş
Yeni 'Geceyarısı Ekspresi' yayınlandı

Antalya'da taciz suçundan 247 gün cezaevinde kalan Marco Weiss'ın anılarından yola çıkılarak hazırlanan "247 gün" adlı film Almanya'da yayınlandı

Türk yargı sisteminin eleştirildiği filmde, Alman genci Marco’nun çok kötü şartlardaki Antalya E Tipi Cezaevi’nde işkence gördüğü öne sürüldü. Türkiye ile Almanya arasında krize neden olan ve aylarca Almanya gündeminden düşmeyen Marco Weiss’ın cezaevinde yaşadıklarının canlandırıldığı ’Geceyarısı Ekspresi’ni andıran film, dün akşam Alman kanalında yayınlandı.

Kanıt olmadığı halde Marco Weiss’in haksız yere tutuklandığı, Antalya’daki cezaevi koşulları çok kötü olduğu için ruh sağlığının bozulduğu, zaman zaman diğer tutuklulardan fiziki şiddet gördüğü ileri sürüldü.

Filmde Marco’yu Vladimir Burlakov, annesini Veronica Ferres, babasını Herbert Knaup’un canlandırdığı filmin yönetmenliğini Oliver Dommengent yaptı.

CEZAEVİNDE İŞKENCE

Film, bir Alman şirketi tarafından Fas’ta çekildi. Fas’ta, Marco’nun kaldığı Antalya’daki cezaevinin benzeri olduğu ileri sürülen bir film seti oluşturuldu. Türkiye’de 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan ve cezası tecil edilen Marco Weiss’in, Antalya’da tutuklu kaldığı günleri "Türk cezaevinde 247 günüm" adlı kitabından yola çıkılarak hazırlanan filmde Antalya E Tipi Cezaevi’nin oldukça eski, bakımsız, insani hiçbir koşulun bulunmadığı ekrana getirildi.

Marco’yu yargılayan Türk hakimlerin dosyadaki delilleri dikkate almadığı, İngiliz Charlotte M ile bir diskotekte tanıştığını, 15 yaşında olduğunu öğrenince çekingen durduğunu kızın kendisini kız kardeşi ve İngiliz arkadaşıyla birlikte otel odasına davet ettiğini, sabah annesine, tecavüze uğradığını öne sürdüğü savundu.

İhsan DÖRTKARDEŞ/DHA

Haberin Devamı