Gündem Yeni gelini ağlatan sahte polis tutuklandı

Yeni gelini ağlatan sahte polis tutuklandı

Paylaş
Yeni gelini ağlatan sahte polis tutuklandı

Adana'da yeni evlenen bir kadını telefonla arayıp, polis olduğunu söyleyerek gelinin evlilik yüzüğü de dahil 12 bilezik, 7 yüzük, zincir ve kolyesini dolandırdığı ileri sürülen zanlı tutuklandı

Edinilen bilgiye göre, Seyhan ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi'nde 26 Ekim 2015 tarihinde meydana geldi. 2 yıl önce kebapçı dükkanında garson olarak çalışan Ramazan Kızıl'ın (25) ev telefonu çaldı.Telefonu eşi Eylem Kızıl (21) açtı.

Haberin Devamı

Kızıl'a telefondaki kişi kendinin polis olduğunu söyleyerek, "Öncelikle sakin olun bana 'enişte' deyin. Dün akşam Adana'da bir kuyumcu soyuldu. Polis kuyumcuda yaptığı incelemede sizin eşinizin kimliğini buldu. Eşinizin adı Ramazan Kızıl. Biz şimdi bu soruşturmayı yürütüyoruz, çok gizli bir soruşturma. Bu soygunu sizin eşinizin yapmadığını biliyoruz ancak yüklü miktarda dolar ve altın çalınmış. Bu nedenle evde ne kadar dolar ya da altın varsa parmak izi çalışması yapacağız bu nedenle onları bize vermeniz gerekiyor. Aksi takdirde eşiniz hiç işlemediği suçtan cezaevine girebilir" dedi.

"EVDE DOLAR YOK AMA ALTINIMIZ VAR" DEDİ

Bunun üzerine Kızıl, "Evde dolar yok ama altınımız var. Bunları vereyim" dedi. Bu arada sahte polis ev telefonunu açık bırakmasını isteyip cep telefonundan Kızıl'ı arayacağını söyledi. Kızıl dolandırıcının dediğini yaparak ev telefonunu açık tutup çalan cep telefonunu da açtı. Sahte polis genç kadına, "Tamam şimdi aşağı in ben aşağı geleceğim altınları ver" dedi.

Haberin Devamı

Genç kadın evdeki 20'şer gram olan 12 bilezik, kendi evlilik yüzüğü de dahil 7 yüzük, altın zincir, kolyeyi poşete koyarak 50 bin lira tutarındaki altınları zanlıya verdi. Dolandırıcı bir süre daha konuşarak, 'birazdan eve gelip arama yapacaklarını, bu işlemleri yapmama durumunda kocasının hapse gireceğini' söyleyerek telefonu kapattı. Genç kadın bir süre bekledikten sonra eşi Ramazan Kızıl'ı arayıp durumu anlattı. Daha sonra da evde polislerin gelmesini bekledi. Ancak aradan zaman geçmesine rağmen kimse gelmeyince kendisini arayan numarayı aradı ancak aradığı numaraya ulaşamayınca dolandırıldığını anlayarak polisi arayıp şikayetçi oldu.

GELİN ŞOKA GİRDİ

Polis şikayet üzerine gelinden altınları alan şahsın eşkalini aldı. Gelin ise bu arada gözyaşlarına boğularak şoka girdi. Polis eşkal üzerine zanlıyı bulmak için çalışma başlattı. Bu arada 4 Kasım günü 57 yaşındaki Nuran Sayılkan isimli bir kadının da aynı yöntemle 12 bin liralık altını dolandırıldı. Yapılan değerlendirmede yeni gelin ve yaşlı kadının verdiği eşkalin; uzun boylu, zayıf, esmer olduğu ve birbirine benzediği belirlendi. Polis hemen eşkalin robot resmini çizdirip kadınlara gösterdi. Kadınlar resmin kendilerini dolandıran kişiye çok benzediğini belirtti. Polis robot resimleri daha önce sahte polis olarak kendisini gösterip dolandırıcılık yapan şahısların fotoğraflarıyla karşılaştırdı.

Haberin Devamı

"VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM AMA BEN YAPMADIM"

Yapılan bu karşılaştırmada robot resmin İsmail B. (24) isimli kişiye benzediği belirlendi. Polis hemen harekete geçip İsmali B.'nin Selahattin Eyyubi Mahallesi'ndeki evine baskın yaptı. Zanlı yakalanıp emniyete getirildi. Zanlı sorgusunda suçlamaları kabul etmedi. Zanlı sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk sırasında zanlıya basın mensupları "Yeni gelini ağlattın vicdan azabı çekiyor musun" diye sorunca, "Evet vicdan azabı çekiyorum ama ben yapmadım yanlış kişiyi aldıkları için vicdan azabı çekiyorum" dedi. Basın mensuplarının "Müştekiler sizi teşhis etmiş" diye sorması üzerine zanlı, "İnsan insana benzer" diye yanıt verdi. Mahkemeye çıkarılan zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu arada, zanlının kadınlardan dolandırdığı belirtilen altınların bulunamadığı öğrenildi.

Haberin Devamı