Gündem Yeni Hükümet Sözcüsü Bozdağ hükümette yeni görev dağılımını açıkladı

Yeni Hükümet Sözcüsü Bozdağ hükümette yeni görev dağılımını açıkladı

Paylaş
Yeni Hükümet Sözcüsü Bozdağ hükümette yeni görev dağılımını açıkladı

Yeni Hükümet Sözcüsü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ oldu. Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası, hükümette yeni görev dağılımını açıkladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde yapılan kabine değişikliğinin ardından Adalet Bakanlığı'ndan Başbakan Yarımcılığı görevine getirilen Bekir Bozdağ yeni Hükümet Sözcüsü oldu. Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası hükümette görev dağılımını açıkladı.

İşte satır başları...

Milli Güvenlik Kurulu, MİT, TOKİ, TMSF ve Türkiye Varlık Fonu doğrudan Sayın Başbakanımıza bağlı olarak çalışacaktır.

Milli Güvenlik Kurulu kararlarının takibi, reformların ve yatırımların koordinasyonu Başbakan Yardımcısı Fikri Işık tarafından yerine getirilecektir. Ayrıca RTÜK, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurulu da Fikri Işık'a bağlı olarak faaliyetlerini sürdürecektir."

Hükümet Sözcülüğü, TBMM ile ilişkiler, Danıştay'la ilişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT ve Anadolu Ajansı ile ilgili konular, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından yürütülecek.

Başbakan Yardımcımız Sayın Recep Akdağ, Kıbrıs işleri koordinasyonu, yatırım ortamının iyileştirilmesi, AFAD ve yatırım ajansı ile ilgili çalışmaları yürütecektir.

Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu, Medeniyetler İttifakı Projesi, yüzüncü yıl anmaları ile ilgili hazırlıklar konuları üzerinde çalışacak.

Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı, Sayın Çavuşoğlu tarafından ilgilenilecektir.


MESCİD-İ AKSA KRİZİ


Uygulama haksız ve hukuksuzdur. Asla kabul edilemez. İnsan haklarının din ve vicdan hürriyetinin ihlalidir. Mescid-i Aksa bütün Müslümanların ortak mabedidir ortak kutsalıdır. İsrail hükümeti Mescid-i Aksa'nın kutsiyetine saygı duymakla yükümlüdür. Bu yükümlülüğü yerine getirmesini İsrail hükümetinden bekliyoruz.

Uluslarası toplumu İsrail'e karşı ortak bir tavır almaya davet edityoruz. Din ve vicdan hürriyeti insan haklarına saldırıdır. Türkiye olarak metal dedektörlerin kaldırılması, ibadet yapmak isteyen Müslümanlara konuşan kısıtlamaların kaldırılmasını istiyoruz. Ancak şu ana kadar olumlu bir gelişme olmadı.


ALMANYA KRİZİ

Türkiye'de yabancı yatırımcılar ve yabancı sermaye için son derece güvenli bir yatırım ortamı vardır. Yerli yabancı ayrımı hükümetimiz döneminde kesinlikle yapılmadı.

Ancak son günlerde Almanya Dışişleri Bakanı ve Ekonomi Bakanının konuşmaları üzerinden Türkiye'nin bu hassasiyetleri tartışılır hale geldi. Türkiye'de yabancı şirketlerle ilgili adli, makamlarda yürüyen bir soruşturma ya da kovuşturma yoktur. Ama buna rağmen tartışma bitmedi. FETÖ ile iltisakı nedeniyle 140 şirket ile bu şirketlerin ithalat ihracat yaptığı ülkeler üzerinden Interpol üzerinden bilgi talebinde bulunulmuştur. İletişim hatası tespit edildi ve bu hata nedeniyle Almanya'dan istenen bilgi talebi geri çekildi.


IRAK'TA REFERANDUM KARARI


Türkiye, Irak Bölgesel Yönetiminin aldığı referandum kararının yanlışlığını açıkladı. Ayrıca Irak yönetimi de bu referanduma karşı olduğunu ifade etti. Barzani hükümetinin bu referandumu tüm dünyanın karşı çıktığı bir ortamda yapması doğru değildir. Bugün Bakanlar Kurulu'nda bu konu görüşülmedi.


ADİL ÖKSÜZ KONUSU


Adil Öksüz'ün Türkiye içinde değişik yerlerde görüldüğüne dair ihbarlar yapılıyor bununla ilgili gerekli hassasiyetler gösteriliyor. Yurtdışında da ihbarlar geliyor. Son günlerde de Almanya ile ilgili gelen ihbarlar söz konusu. Her ihbar titizlikle değerlendiriliyor.


CEZAEVLERİNDE TEK TİP KIYAFET


Adalet Bakanımız görevine yeni başladı. Bakanlığın yürüttüğü bir çalışma var tamamlanınca değerlendirilmesi yapılacak. Şu anda Bakanlar Kurulu'na getirilmiş değil.


HERO (KAHRAMAN) TİŞÖRTÜNE GÖZALTILAR


Bu konu yargının konusu. Yargı tarafsız ve bağımsız. Yasalar çerçevesinde ihbar değerlendirmeleri yapılıyor. Terör örgütünün propagandası maksadıyla bunu giyenlerle işin aslının ne olduğunu bilmeden giyenler arasında adli makamlar ayrımı yapacaktır. Dosya ve delil durumuna göre bunun kararı verilecektir.