Dünya Yeni hükümette eşcinsel skandalı

Yeni hükümette eşcinsel skandalı

Paylaş
Yeni hükümette eşcinsel skandalı

İngiltere'de 12 Mayıs'ta kurulan hükümette Hazine Bakanı olan David Laws'ın eşcinselliğini gizlemek için devleti dolandırdığı ortaya çıktı

‘KARİYERİME ZARAR VERİR’

Haberin Devamı

İngiltere’de 6 Mayıs’ta yapılan seçimleri kazanan Muhafazakar Parti lideri David Cameron, sandıktan üçüncü parti olarak çıkan Liberal Demokratların lideri Nick Clegg ile koalisyon kurmuştu. Yeni hükümetin ilk skandalı ise önceki gün patladı.

Hazine Bakanı David Laws 2001’den beri eşcinsel James Lundie ile ilişki yaşıyordu. Fakat David Laws ‘siyasi kariyerine zarar vereceği’ gerekçesiyle eşcinsel olduğunu gizliyordu.

2 MİLYON STERLİNLİK SERVET

2005’te ‘şüphe çekmemek için’ sevgilisi James Lundie’yi danışmanı olarak tanıttı. Ardından da sevgilisinin kaldığı evin kira ücretini ‘masraf’ olarak gösterdi. Böylece James Lundie’nin evinin kirası devlet tarafından ödenmeye başladı.

Bu yöntemle devleti 5 yılda 92 bin TL dolandıran David Laws olay ortaya çıkınca özür diledi. Kişisel serveti 2 milyon sterlinin (4.6 milyon TL) üzerinde olan Bakan Laws, devletten aldığı parayı geri ödeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı