Bilim - Teknoloji Yeni iPhone modelleri ne zaman satışa sunulacak?
Paylaş
Yeni iPhone modelleri ne zaman satışa sunulacak?

Apple’ın 12 Eylül’de tanıtacağı yeni iPhone modellerinin ne zaman satışa sunulacağı da netlik kazandı. İşte iPhone Xc, Xs ve Xs Plus satış tarihi ve konu hakkındaki diğer detaylar.

Apple’ın yeni iPhone modellerini tanıtacağı etkinliğine artık sayılı saatler kaldı. 12 Eylül’de Steve Jobs sahnesinde gerçekleşecek olan etkinliği, milyonlarca insan ekranları başından takip edebilecekler. Bilindiği üzere Apple bu etkinlikte iPhone Xc, Xs ve Xs Plus modelleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak. Peki bu modellerin satışı ne zaman başlayacak? İşte yanıtı.

Haberin Devamı

Apple genel olarak lansmanını gerçekleştirdiği yeni iPhone modellerini en geç 1 – 2 hafta içerisinde satışa sunuyor. Sadece geçtiğimiz yıl tanıtılan iPhone X’te istisnai bir durum söz konusuydu. Parça tedariğinde ortaya çıkan sorunlar neticesinde, iPhone X’in raflardaki yerini alması 3 Kasım’ı bulmuştu. Nitekim iPhone X, Kasım ayı bitmeden Türkiye’de de satışa sunulmuştu.

Bu sene tanıtılacak olan iPhone modellerinde ise herhangi bir gecikmenin olacağı düşünülmüyor. Yani lansmanda tanıtılan iPhone Xc, Xs ve Xs Plus modellerinin Eylül ayı içerisinde raflardaki yerini alacağı ön görülüyor.

Nitekim Apple’ın sevkiyat ortakları tarafından sızdırılan raporlarda Eylül ayı bitmeden yeni iPhone modellerinin satışa sunulacağını gösteriyor. Bu raporlara göre 3 modelde 21 Eylül itibariyle son kullanıcıya ulaşmış olacak. Yani kabataslak olarak telefonların 9 gün boyunca ön sipariş sürecinde kalacağını söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Yeni iPhone modellerinin ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

Apple ürünleri yüzde yüz zamlanabilir