Bilim - Teknoloji Yeni keşfedilen Karides türüne Pink Floyd adı verildi
Paylaş
Yeni keşfedilen Karides türüne Pink Floyd adı verildi

Efsane İngiliz rock grubu Pink Floyd’un adı yeni keşfedilen tabanca (tetikçi) karidesi türüne verildi

Oxford Üniversitesi Doğa Tarihi Müzesi zoologu Dr Sammy de Grave tarafından yeni keşfedilen tabanca (tetikçi) karidesi türüne Pink Floyd ismi verildi. Panama’nın Pasifik sahilinde keşfedilen, Grave’in hayranı olduğu grubun adını verdiği, bir kıskacı diğerinden çok daha büyük olan karides; avını çıkarttığı çok yüksek sesle felç edebiliyor.


ÇIKARDIĞI SES ROCK KONSERİNDEN DAHA YÜKSEK


Kıskaçtan çıkan 210 desibele ulaşabilen ses dalgası tabancanın çıkardığı sesten ve bir rock konserinden daha yüksek. Büyük bir basınç oluşturan ses dalgasının sıcaklığı ise Güneş yüzeyindeki sıcaklıkla eşit derecede. Karidesin diğer türlerden farkı ise devasa kıskacının pembe renkte olması.


'HARİKA BİR FIRSAT'


Yeni keşfedilen ilginç karides türüne verilen Pink Floyd ismiyle alakalı Oxford Üniversitesi Doğa Tarihi Müzesi zoologu Dr Sammy de Grave şu ifadelerde bulundu: ”Ben 1979’da 14 yaşındayken çıkan ‘The Wall’ albümünden beri Pink Floyd dinliyorum. Tabanca karideslerinin yeni türüne adını vermek, sonunda favori grubuma saygı duruşunda bulunmanın harika bir fırsatını sağladı.”


Pink Floyd'un kurulduğu ev satışa çıktı



Yeni albümde Türkçe Pink Floyd Şarkısı


Haberin Devamı