Bilim - Teknoloji Yeni konsollar güzel; ama...
Paylaş
Yeni konsollar güzel; ama...

Xbox One veya PS4 gibi yeni nesil konsollar, sanıldığı kadar uzun süre yaşamayabilir...

Eğer günümüzdeki tablet ve akıllı telefon gibi modern teknoloji ürünlerine bakarsanız, bu ürünlerin nerdeyse her yıl daha iyi ve daha hızlı modeller ile yenilendiklerini görebilirsiniz. Ürünlerin sahip oldukları bu yenilenme döngüsü, Twitch ortak kurucusu Emmet Shear'ın, Xbox One, PlayStation 4 ve Wii U gibi oyun konsollarının sürekliliklerini sorgulamasına neden oluyor.

Shear, Gamespot ile yaptığı bir röportajda, Microsoft, Sony ve Nintendo gibi firmaların şu anki politikalarını terk etmek zorunda kalabileceklerini söyledi: "Buradaki problem, her platformun iki yıllık gelişme döngüsü karşısında yedi yıllık yaşam süresinin çok uzun görünmesi."

Bilindiği gibi konsollar, daha önceki nesillerden gördüğümüz kadarıyla, 6 ila 8 yıllık bir yaşam süresine sahipler. Yani yeni bir konsol nesli ile bir önceki nesil arasında uzun yıllar bulunuyor.

Eğer büyük üreticilerden herhangi biri eski platformları yenilemeye karar verirlerse, bunu gerçekleştirebilecekleri birkaç farklı yöntem bulunmakta. Bir konsol üreticisi, her yıl yeni bir konsol yayınlayabilir ancak böyle bir durumun yarattığı masraf ve geri uyumluluğu sağlamak bir sorun olabilir. Veya, Nintendo'nun N64'deki çıkartılabilir bellek kartuşlarında olduğu gibi, gelecekteki donanım güncellemeleri için yer bırakılması da söz konusu olabilir.

Bu arada belirtmek gerekiyor ki, Shear var olan konsolları eleştirmiyor. Sony ve Microsoft'un konsolları ile beraber Twitch "mükemmel bir başarı" yakalamış durumda. Ancak kendisi, konsol dünyasının bir gün set üstü kutular tarafından ele geçirilceğine inanmakta. DirectX 12 gibi akıllı yazılım eklentilerinin konsol performansını iyileştirmesine rağmen, konsolların geleceği daha sık bir donanım güncellemesini gerektirebilir...

Haberin Devamı

Resimlerle: Dünden bugüne oyun konsolları!

Kaynak: CHIP Online