Ekonomi Yeni Lancia geliyor

Yeni Lancia geliyor

Paylaş
Yeni Lancia geliyor

Cenevre Otomobil Fuarı'nda ilk kez otomobilseverlerin beğenisine sunulan yeni Lancia Ypsilon, bu yılın ikinci yarısından itibaren Türkiye'de satışa sunulacak

Lancia markasının Chrysler ile birlikte kurmaya devam ettiği yeni otomotiv hanedanının en büyük ve önemli yeniliği, Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı. İlk olarak 25 yıl önce yollarda yerini almaya başlayan Lancia Ypsilon efsanesinin 4. kuşağını temsil eden yeni model, markanın mini amiral gemisi unvanıyla 2011 yılının ikinci yarısında Türkiye’de de satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Bugüne kadar 1,5 milyon adetten fazla üretilen Lancia Ypsilon ailesinin son üyesi, gerek Lancia Delta’yı andıran tasarımı gerekse teknolojik özellikleri ve daha fazla konfora imkan veren sürüş yapısıyla dikkati çekiyor. Kendi kendine park edebilme özelliği dahil olmak üzere birçok teknolojik yenilikle donatılan Yeni Lancia Ypsilon, tarihinde ilk defa 5 kapılı olarak yollara çıkacak.

KENDİ KENDİNE PARK EDİYOR

Lancia Delta’da kullanılan "Magic Parking" (Sihirli Park) sisteminin ikinci neslinin kullanıldığı Lancia Ypsilon, araç sahiplerine metropollerde zahmetsiz park etme imkanı sunacak. Yeni Ypsilon, ikisi benzinli olmak üzere toplam 3 motor seçeneğiyle üretilecek. 1.2 litrelik 69 HP’lik benzinli motorun yanı sıra TwinAir teknolojili 0.9 cc’lik ve 85 HP güç üreten bir diğer benzinli motor seçeneği daha Lancia Ypsilon’da görev alacak.

Haberin Devamı

İlk etapta görev alacak tek turbo dizel motor ise 1.3 litrelik 95 HP’lik Multijet güç ünitesi olacak. Start& Stop gibi ekolojik destek sistemleriyle donatılacak bu motorlardan 85 HP’lik benzinli TwinAir motor seçeneğinde DFN kodlu otomatik şanzıman isteğe bağlı olarak sunulacak. 5 kapılı olmasına karşın sadece 3,84 metre uzunluğundaki Yeni Lancia Ypsilon, otomobil pazarının en son trendlerine uygun olarak tasarlanmış olmasıyla dikkati çekiyor.

Yerini alacağı model ile aks mesafesi aynı olsa da ön camın daha fazla burun kısmına doğru taşınması, burun kısmının daha kısa olması, bagaj bölümünün daha geniş şekillendirilmesi gibi değişiklikler aracın genel görünümüne katkı sağlayan belli başlı unsurlar arasında yer alıyor.

Mevcut modele göre 6 santimetre daha uzun ve 2 santimetre daha alçak yapılı Yeni Lancia Ypsilon, yeni arka kapılarının etkisiyle Lancia Delta’yı andıran daha zarif bir siluete kavuşuyor. Keskin uçlu yeni tip ızgara ve ön far grubu, gövdeyi şekillendiren kavisli çizgiler, LED aydınlatmalı arka far grubuyla Alfa Romeo modellerini andıran biçimde C sütununa gizlenmiş arka kapı kolları gibi detaylar ilk bakışta Yeni Lancia Ypsilon’un tasarımında öne çıkan unsurları oluşturuyor.

Haberin Devamı