Gündem Yeni Madımak acıtacak!

Yeni Madımak acıtacak!

Paylaş
Yeni Madımak acıtacak!

Kamulaştırılmasının ardından bilim ve kültür merkezine dönüştürülen Madımak'ın girişindeki anı bölümünde 37 isim bulunuyor: 33 aydın, 2 çalışan ve 2 gösterici

Sivas Valisi Ali Kolat'ın, "Olaya insan merkezli baktığımız için hiçbir ayrım yapılmadı" şeklinde açıklama getirdiği durum, büyük tartışma yaratacak nitelikte.

Haberin Devamı

Kamulaştırılmasının ardından bilim ve kültür merkezine dönüştürülen eski Madımak Oteli'nin girişinde 3 blümden oluşan anı köşesi yer alıyor.

Burada yer alan panoda da, Sivas olaylarında ölen 33 aydının yanı sıra 4 isim daha yazılı: 2 otel görevlisi ve 2 gösterici.

Sivas Valisi Ali Kolat, gazetecilere, Madımak Oteli'nin yerine inşa edilen ve henüz henüz resmi açılışı yapılmayan bilim ve kültür merkezini gezdirdi.

Tartışma yaratacak durum da bu gezide ortaya çıktı. Binanın girişinde yer alan ve 3 bölümden oluşan anı kısmındaki panoda, 1993'te yaşanan olaylarda hayatını kaybeden 33 aydının yanı sıra 4 isim daha yer alıyor.

Bu 4 isimden ikisi otel görevlileri Ahmet Öztürk ve Kenan Yılmaz iken, diğer iki isim göstericiler arasında yer alan Ahmet Alan ve Hakan Türkgil. İsimler alfabetik sıraya göre dizildiği için Ahmet Alan'ın adı en üstte yer alıyor.

Olaya insan merkezli baktıkları için hiçbir ayrım yapılmadığını dile getiren Vali Kolat'ın tartışma yaratacak bir diğer açıklaması da, 2 Temmuz'daki anma etkinliklerine ilişkin oldu.

Haberin Devamı

BİNA ÖNÜNDE ANMA YASAK!

Binanın önünde grup halinde basın açıklaması yapılamayacağını, ancak temsilcilerin burayı ziyaret edip çiçek koyabileceğini belirten Kolat'a, bina önüne gelinmesine müsaade edilip edilmeyeceği soruldu o da, ''Grubun buraya gelmesine müsaade edilmeyecek'' yanıtını verdi.

Toplantı, gösteri ve yürüyüş alanının Mevlana Caddesi olduğunu ifade eden Kolat, ''Biz kanun ne ise onu uygulamaya çalışacağız. İhtarımızı ikazımızı yapacağız. Buna rağmen ihtara ve ikaza uyulmazsa gerekli tedbirlerimizi de alacağız. O konuda da bir sorun çıkacağını sanmıyorum" şeklinde konuştu.

BİNANIN ÖZELLİKLERİ

— Madımak Oteli 5 milyon 601 bin liraya kamulaştırılırken, merkez için de 750 bin lira harcandı.

— Binanın giriş kısmı 3 bölümden oluşan anı köşesi olarak düzenlendi.

— Engellilere uygun bir tasarıya sahip olan merkezde, ilköğretim çağındaki çocuklar için 10 bin kitaplık kütüphane, öğrencilerin öğretmenleriyle çeşitli deneyler yapabileceğini bir merkez, mini sinema ve masal odası yer alıyor.

Haberin Devamı

— Binanın güvenliği için iç kısmına 11, dışına ise 2 olmak üzere toplam 11 güvenlik kamerası yerleştirilirken, binanın üst katları özel idarenin çeşitli hizmetleri için kullanılabilecek.