Ekonomi Yeni Mercedes Benz A-Serisi çok iddialı

Yeni Mercedes Benz A-Serisi çok iddialı

Paylaş
Yeni Mercedes Benz A-Serisi çok iddialı

2018 Mercedes Benz A-Serisi, Cenevre Motor Fuarı’nda biri dizel olmak üzere toplamda üç farklı motor seçeneği ile sergilendi. Ancak ilerleyen dönemlerde motor yelpazesinin genişletilmesi bekleniyor

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, sevilen hatchback A-Serisi’ni yeniledi. Yeni Mercedes Benz A-Serisi, geçtiğimiz günlerde Cenevre Motor Fuarı’nda ilk kez sergilendi. Mayıs ayında; SE, Sport ve AMG olmak üzere üç farklı paket halinde satışa sunulacak olan A-Serisi, Volkswagen Golf, BMW 1 Serisi ve Audi A3’e rakip olarak gelecek.

A180’de CLA 180d modelinde kullanılan 116 beygir gücündeki 1.5 litrelik dizel turbocharged motor kullanılmış. Yeni A180 bu mütevazi motor ile 0-100 km/s hız seviyesine 10.5 saniyede ulaşabiliyor. Ayrıca aracın yakıt ekonomisi ve CO2 emisyon değeri sırasıyla 68.9 mpg ve 180g/km olarak açıklandı. A200 için, 161 beygir gücündeki 1.4 litrelik benzinli turbocharged motor tercih edilmiş. Çift kavramalı yarı otomatik şanzıman ve silindir kapama teknolojisi ile donatılan yeni A200 için, 53.3 mpg yakıt ekonomisi ve 120g/km CO2 emisyon değeri ölçüldü. Son olarak A250‘de ise oldukça güçlü olan, 222 beygir gücündeki 2.0 litrelik benzinli turbocharged motor kullanılmış.

Yenilenen A-Serisi’nde; standart olarak 7 inçlik bir dokunmatik ekran mevcut. Ancak sürücüler ek paket seçenekleri ile bir yada iki tane 10.25 inçlik ekranı tercih edebilirler. Yapay zeka ile desteklenen bilgi-eğlence sistemi; navigasyon, radyo ve akıllı telefon bağlantıları özellikleriyle oldukça dikkat çekiyor. Sistem iPhone’deki Siri sistemine benzer şekilde “Hey Mercedes” komutu ile çalışıyor.

2018 A-Serisi, markanın en lüks segmenti olan S-Serisi’nde de kullanılan gelişmiş sürücü destek ve güvenlik sistemleri ile donatılmış. Araçta yer alan kamera ve radar sistemleri 500 metre ilerisini görebiliyor. Bu da yeni A-Serisi’ne yarı-otonom sürüş yeteneği kazandırıyor. Active Distance Assist Distronic sistemi, seyir halinde aracın hızına otomatik olarak müdahale edebilir. Bu müdahale genellikle ücretli gişelerde, otoyol çıkışlarında, kavşaklarda, virajlarda, dönüşlerde ve kasislerde gerçekleşir. Sistem sürücüye direksiyon desteği de sağlayabilir. Tüm bunlar direksiyon simidi üzerinde yer alan düğmeler yardımıyla da kontrol edilebilir. Tüm bunların yanında araçta aktif fren desteği ve sürücüyü seyir halindeki olası bir uyku halinde uyaracak ve uyandıracak bir sistemin de yer aldığını belirtelim.



LENOVO 5S DEVASA BATARYASIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Haberin Devamı