Yaşam Yeni Mercedes-Benz Vito tanıtıldı

Yeni Mercedes-Benz Vito tanıtıldı

Paylaş
Yeni Mercedes-Benz Vito tanıtıldı

Mercedes-Benz, hafif ticari araç pazarının gözde modeli Vito’nun yeni modelinin dünya lansmanını gerçekleştirdi.

Çok çeşitli alanlarda kullanım olanağı sunan yeni Vito, özellikle yeni motor ve şanzımanları, tamamen yenilenmiş sürüş sistemi ve güvenlik donanımları ile dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Ekonomikliği, çevre uyumu ve farklı kullanım alanlarına hitap eden model çeşitliliği ile hafif ticari araç kategorisine yeni bir boyut getirecek olan yeni Mercedes-Benz Vito, Almanya Berlin’de organize edilen görkemli bir lansman ile dünyaya tanıtıldı. Geliştirilen motorlar, şanzımanlar ve güvenlik donanımları ile dikkat çeken yeni Vito, düşürülen emisyon değerleri ve yakıt tüketimi ile 2,5 – 3,2 ton arası AYA (Azami Yüklü Ağırlık) kategorisinde çok daha performanslı bir araç haline geldi.

Yeni Vito kullanımda çok yönlü

Farklı modelleriyle iş, aile kullanımı, yük ve yolcu taşımacılığı alanlarında kullanıma uygun bir araç olan yeni Vito, panelvan, Mixto, Kombivan ve 8+1 seçenekleriyle üretilecek.

Haberin Devamı

Vito panelvan: 1369 kg yük kapasitesi ile sınıfında ilk sırada yer alıyor. 3 farklı araç uzunluğu ve 3 farklı motor seçeneği bulunuyor.

Vito Mixto: İş ve aile kullanımı için ideal çözüm ortağı olan bu araç, 1,40 m- 1,87 m arasında değişen 3 farklı uzunlukta ve 3,1 m³ - 4,1 m³ arasında değişen yük hacmi ile satışa sunulacak.

Vito Tourer: Yolcu taşımacığına yepyeni standartlar getiren Vito Tourer’in 3 farklı model seçeneği ile üretilecek: işlevsel ve dayanıklı Vito Tourer BASE, çok yönlü Vito Tourer PRO ve lüks donanıma sahip Vito Tourer SELECT. Bu seçenekleriyle Tourer tüm yolcu taşıma ihtiyaçlarına cevap verecek.

Tasarım: Form ve işlevsellik birarada

Güçlü ve karakteristik çizgileriyle dikkat çeken yeni Vito’nun 0,32cw’lik hava direnci kat sayısı, düşük yakıt tüketimi ve iyi bir yol tutuşunu beraberinde getiriyor. Dış görünümde ilk bakışta kendini gösteren yüksek ürün kalitesi, aracın içinde de dikkat çekiyor. Konforlu koltuklar, geniş iç hacim, ergonomik sürücü mahalli yeni Vito’yu kendi kategorisinde çok özel bir konuma taşıyor.

Motor ve güç aktarma seçenekleri

Yeni Vito kendi sınıfında ilk kez önden çekiş, arkadan çekiş ve 4x4 seçenekleriyle pazara sunulacak. Böylece müşteri, aracını kullanım alanına uygun seçme fırsatına sahip olacak.

Ekonomikliğin ön planda olduğu kullanımda önden çekişli Vito, 1,6 l hacimli iki farklı motor ile donatılabilecek:

Haberin Devamı

Vito 109 CDI (65 kW/88 PS)

Vito 111 CDI (84 kW/114 PS).

Ağır şartlarda kullanım ve römork çekmeyi gerektiren durumlar için 4 silindirli 2,15l hacimli üç farklı motor, arkadan çekişle donatılan araçlarda sunulacak:

Vito 114 CDI (100 kW/136 PS)

Vito 116 CDI (120kW/163 PS)

Vito 119 BlueTEC (140 kW/190 PS).

Düşük maliyet, yüksek verim

Mercedes-Benz mühendisleri yeni Vito’nun geliştirme çalışmalarında yakıt tüketiminin düşük, verimliliğin yüksek tutulması konusunu öncelikli olarak ele aldılar. Bunun sonucuna yeni Vito’nun yakıt tüketiminin bir önceki modele göre %20 oranında düşürülmesini sağladılar.

İşletme maliyetlerinin düşürülmesi hedefi doğrultusunda bakım aralıkları da uzatılan yeni Vito 20.000 km bir veya yılda bir bakıma girecek.

Güvenlikte kendi sınıfında yeni bir boyut

Seri donanım kapsamında olan tüm tekerleklerde disk fren ve ADAPTİVE ESP sistemi yeni Vito’ya “kendi sınıfının en güvenli aracı” ünvanını kazandırıyor.

Haberin Devamı

Genel olarak geniş kapsamlı güvenlik donanımına sahip olan yeni Vito, sürücünün dik-katini kontrol eden “Yorgunluk Asistanı”, aracın yandan rüzgar alması durumunda devreye giren “Rüzgar Savrulma Asistanı” ve lastik basıncı kontrol sistemini seri donanım kapsamında sunuyor. Aktif Park Asistanı, ön araca olan mesafeyi kontrol altında tutan “Çarpışma Önleme Asistanı”, aktif kör nokta asistanı, aktif şerit takip asistanı gibi güvenlik sistemleri ise yeni Vito’da opsiyonel olarak sunulacak.

Seri donanımda halojen farlarla donatılan yeni Vito istek üzerine görüşü daha da mü-kemmelleştiren “LED Akıllı Işık Sistemi” ile donatılabiliyor.

Mercedes-Benz’in İspanya/Vitoria’daki fabrikasında üretilen yeni Vito, Türkiye pazarına 2015 yılının başında satışa sunulacak.