Yaşar Özay Yeni müfredat askıya çıkıyor
HABERİ PAYLAŞ

Yeni müfredat askıya çıkıyor

Haberin Devamı

50'nin üzerindeki zorunlu ders programı, ocak ayı itibarıyla tüm sivil toplum kuruluşları, öğretmen ve yöneticiler için askıya çıkarılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni müfredatı binin üzerindeki vakıf ve dernek ile diğer paydaşların görüşüne sunacak.

Müfredat için öğretmenlerin maillerine veya cep telefonlarına da bilgilendirme yapılacak. 81 ilden tüm derslerle ilgili değerlendirme raporlarının şubat itibarıyla bakanlığa ulaşması istenecek.

TARTIŞILACAK

Gelen eleştirilerle yeniden gözden geçirilecek müfredatın son hali, öğretmen, yönetici, akademisyen ve diğer sivil toplum kuruluşlarının katılacağı canlı yayında tartışmaya açılacak. Yeni müfredatta derslerin sayısında azalma ve sadeleşmeye gidildi. Sanat ve spor derslerinin saati arttı.

HERKES SPORA

Bazı seçmeli derslerin kazanımları zorunlu derslerin içerisine yerleştirildi. Beden eğitim derslerine öğretmenler ile bütün okul personelinin de katılımı planlanıyor. Müfredatta, ‘Tarih Bilinci’, ‘Sağlıklı Yaşama ve Yaşlanma’, ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi’, ‘21. Yüzyıl Becerileri’, ‘Atatürkçülük’, ‘Değerler Eğitimi’, ‘Milli Eğitim Kalite Belgesi’, ‘Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi’ ve ‘Yaşam Becerileri’ ana eksenler olarak belirlendi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder