Bilim - Teknoloji Yeni Nexus kimden gelecek?
Paylaş
Yeni Nexus kimden gelecek?

Bu sene çıkacak yeni Nexus cihazlarından biri, hiç beklemediğiniz bir cep devinden gelebilir!

Google, her sene piyasaya sürdüğü yeni Nexus cihazları için yeni bir üreticiyle anlaşıyor. Asus, Motorola, HTC, Samsung ve son olarak Motorola, Google'ın Nexus için beraber çalıştığı üreticiler arasında.

Çin'in sosyal ağ sitesi Weibo kaynaklı yeni bir iddiaya göre ise Google, bu sene piyasaya sürmeyi planladığı iki Nexus'tan biri için Çinli bir firmayla anlaşacak. Üst seviye yeni Nexus 7'nin LG tarafından üretileceği, daha alt seviye özelliklerdeki Nexus 7'nin ise ismi açıklanmayan bir Çinli üretici tarafından geliştirileceği ileri sürülüyor.

Kaynağa göre alt seviye Nexus 7'de Çinli firmanın kendi işlemcisini kullanma veya Qualcomm işlemciye yer verme ihtimali var. Kendi işlemcisini üreten Çin merkezli Huawei'nin bu işin altından kalkabilecek firmalar arasında olduğu düşünülüyor. Ayrıca Huawei, kendi işlemcisini üreten tek Çin merkezli telefon üreticisi olma özelliğine sahip.

Tüm bunlar şimdilik bir söylentiden ibaret. Ancak Weibo'dan gelen dedikodular gerçek olursa, 2015 bitmeden önce Huawei markalı bir Nexus 7'yle tanışabiliriz.

Haberin Devamı

Resimlerle: 2015'in telefonları

Kaynak: CHIP Online