Siyaset Yeni oluşum mu?
Paylaş
Yeni oluşum mu?

Deniz Baykal'ın kavgalı olduğu Mustafa Sarıgül ile buluşması “CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı yeni oluşum mu” sorusunu gündeme getirdi

SÜRPRİZ BULUŞMA

Haberin Devamı

Deniz Baykal, CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa ettikten sonra önceki gün Ankara Beysukent Angora Evleri’ndeki konutunda Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’le buluşmuştu. 2005’te Baykal’ın karşısına CHP Genel Başkan adayı olarak çıkan Sarıgül, seçimi kaybetmişti.

Kurultayda birbirlerine ağır sözlerle yüklenen ve 5 yıldır küs olduğu bilinen iki ismin buluşması CHP kulislerini hareketlendirdi. Deniz Baykal dün Ankara’dan İstanbul’a hereketinden önce konuyla ilgili soruları yanıtladı.

‘HERKES GELSİN’

Baykal gazetecilerin “Sarıgül ile görüşmenizin Kılıçdaroğlu’na karşı yapıldığı yönünde yorumlar var” sözleri üzerine “Bizim kapımız düşmanlık kapısı değil, pişmanlık kapısı da değil. Kapımız, memleketini seven, partisini seven herkese açık. Kimsenin yaptığım görüşmelerden rahatsızlık duyması, tedirginlik duyması için bir neden yok” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

“Bu görüşmeden rahatsızlık duyanlar varsa onları da beklediğini ifade eden Baykal, “Onlara da kapım açık. Onlara da söyleyecek bir-iki güzel sözümüz olabilir. Bin kere tövbeni bozmuş olsan da gene de gel. Bizim kapımız herkese açık bir kapıdır” dedi.

‘Nezaket ziyaretiydi siyaset konuşmadık’

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) adıyla başlattığı siyasi çalışmayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı seçilmesiyle durduran Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Deniz Baykal’la sürpriz buluşması için “Nezaket ziyareti” değerlendirmesini yaptı. Mustafa Sarıgül “Ziyarette ne geçmişle ilgili, ne de gelecekle ilgili hiçbir siyasi konuşma ve değerlendirme yapılmadı” dedi. Mustafa Sarıgül “Sayın Baykal’a karşı geçmişte siyasi mücadele verdik, ancak kimseyle kişisel bir mücadelemiz ve husumetimiz olamaz. Yetiştiğimiz siyasi gelenek ve aldığımız siyasi kültür bize bunu öğretmiştir” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: Memnun oldum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal-Sarıgül buluşması için “Memnun oldum” değerlendirmesini yaptı. Kılıçdaroğlu, “Görüşmenin size karşı yapıldığı yönünde yorumlar var” sözlerine de “Bilemem. Onu görüşmeyi yapan kişilere soracaksınız” karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, “Kamuoyuna yansıyan bilgilerden öğrendiğim, normal, insani ilişkilerin güçlenmesi açısından yapılan görüşmedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Önder Sav: Anlamlı

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Baykal- Sarıgül görüşmesi için dün “Kişilerin kendilerinin takdirleridir. Geride bıraktığımız dalgalı siyaset günlerinden sonra bir araya gelmelerini anlamlı buluyorum” dedi. Önder Sav, “Yeni yönetime karşı bir muhalif hareket oluşturabilirler mi?” sorusuna da şu yanıtı verdi: Yeni yönetim diye bir şey söz konusu değil. CHP’de süreklilik vardır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığında yoluna devam etmektedir. Ben o sürekliliği simgeleyen isimlerden birisiyim.