Mesut Yar Yeni Polat Alemdar belli oldu
HABERİ PAYLAŞ

Yeni Polat Alemdar belli oldu

“Söz” (Star TV) dizisinin ana karakteri Yavuz Karasu yeni sezonda üniformaları çıkarıp bireysel bir müfreze oluyor... Sevgili meslektaşım Sina Koloğlu bunu büyük bir romantizmle “Yavuz teğmen Rambo olacak” notunu düşerek değerlendirdi...

Ben ise o kadar uzağa gitmeyi düşünmüyorum. Ekranda uzun zamandır bir Polat Alemdar boşluğu var. Yavuz Karasu tam da o boşluğu doldurmak için hazırlanmış bir karakter olarak karşımıza çıkacak...

Peki, bir tim kolektifinden sıyrılıp bireysel bir mücadeleye giren tek adam izlenir mi? Orada sorun yok işte. İzlenmeler düşerse Yavuz Teğmen’e yeniden üniforma giydirilecek ve her şey rutinine dönecek. “Söz” dizisi için denenen şey tam olarak budur işte!

Haberin Devamı

Doğru söze ne denir?

Okurumuz Nalan Arslan, yeni sezonda başlayacak olan dizilerin hikayesini okuyarak izlemeden sonunu tahmin edebilenlerden. Bu yüzden yeni işlerden hiçbiri kendisine umut vermiyor. Peki reçetesi ne? Bölüşüyorum... “Mesela, aynı kazada biri beyin, biri vücut ölümü yaşayan iki kişi olsun.

Ama bunlardan biri çok önemli bir buluşu hayata geçirecek ünlü ve yaşlı bir bilim adamı olsun. Ve onun beynini aynı kazada beyin ölümü yaşayan genç bir adama nakletsinler. Çünkü o bilim adamı lazımdır. Sonra genç bir vücutta hayat bulan bilim adamı ve iki adamın eşleri arasındaki karmaşa çok güzel olurdu...

Mesela, cinsiyet değiştirmeye karar veren bir adamın yaşadığı süreç anlatılsın. O olmazsa psikolojik sorunları olan seri bir katil ama görünürde saygıdeğer birinin gizemli yaşamı aktarılsın...

Mesela doğaüstü güçleri olduğunu fark eden ve bunu gizlice kullanarak etrafındakilere paranormal aktiviteler yaşatan bir gerilim olsun. Ne bileyim işte, artık bir sonraki sahnenin ne olacağını kestiremeyeceğimiz bir, iki iş olsun; senaristler zekamızı zorlasınlar...”

GİDİN BAKIN ŞU GÜRBÜZ'E...

Yeni sezon dizileri hayatımıza girmeden bir önceki hafta sonu rutinden sıkılanlar için gösterimde olan “Gürbüz; Hadi Allah’a Emanet” isimli filmi önerebilirim... Son dönem komedileri içinde aksiyonu hiç bitmeyen bir anlatım dili var.

Haberin Devamı

Emre Mutlu, Hakan Bulut, Gökhan Yıkılkan, Ayhan Taş, Arzu Oruç gibi isimlerin rol aldığı filmde bir cinayete tanıklık eden kuryenin yaşadığı acayiplikler komedisi anlatılıyor... Fragman izleyip gideceği filme karar verenler için 10 üzerinden 10’luk bir seçim olabilir. Gözden kaçırmayın!

İHTİMAL DAHİLİNDE MİDİR?

Katıldığı yarışmalarda iki kez birinci olan bir okurumun önerisini not düşüvereyim: “Bilgi yarışmaları yeniden lokomotif olacaksa eğer TRT imzalı ve Bülend Özveren ustanın sunduğu bir yarışma tadından yenmez...”

Ustayı izlemişliği olan birisi olarak altına imza atacağım bir öneri. Sahi bu ihtimali düşünen var mıdır?

UMUT VEREN DEĞİŞİM

Efsane dizi “Ezel”i kendi kültürüne uyarlamak için Romanya’nın en çok izlenen kanallarından biri harekete geçti... “İstanbullu Gelin”in (Star TV) uyarlamasının bir Arap kanalı tarafından hayata geçirilmek üzere olduğunu zaten yazmıştık.

Orijinalinden daha iyi uyarladığımız “Kadın” (FOX) isimli diziyi kendi ülkesine uyarlamak için harekete geçen en az üç ülkeden bahsediliyor... Geçtiğimiz yıllarda bir uyarlama cennetiyken şimdilerde bir uyarlanma cennetine dönüştük. Sizce de umut veren bir değişim değil mi?

Haberin Devamı

SON DAKİKA ALINDI

Uluslar Ligi’nin ilk maçını Rusya ile oynadık. Maçın TV’de yayınlanıp yayınlanmayacağı son 1 dakikaya kadar belli değildi. İşte o son 1 dakikada anlaşma sağlandı ve A Milli Futbol Takımımızın 2020 Avrupa Şampiyonası ve 2022 Dünya Kupası’na kadar oynayacağı tüm maçların yayın hakkını TRT satın aldı... Kısacası 4 yıl boyunca A Millilerin oynayacağı hazırlık maçları dahil tüm karşılaşmalar TRT ekranında olacak. Hayırlısı...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder