Siyaset Yeni savcılar belirlendi
Paylaş
Yeni savcılar belirlendi

Yeni savcılar belirlendi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), dün CMK 250'nci madde kapsamında özel yetkilerini kaldırdığı 4 savcı yerine, bugün 3 savcı özel yetkiyle görevlendirdi.

Haberin Devamı

Dün 4 savcının özel yetkilerini kaldıran HSYK'nın bugün yaptığı toplantıda Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Taner Aksakal, savcılar Mehmet Ali Kurt ve Ender Karadeniz’e CMK 250'inci madde kapsamında özel yetki verdiği belirlendi. Savcı Taner Aksakal 2007’de Şanlıurfa’dan, Mehmet Ali Kurt 2008’de Ceyhan’dan, Ender Karadeniz ise Temmuz 2009’da Yenipazar’dan Erzurum’a Cumhuriyet Savcısı olarak atanmıştı.

TOPLANTI YAPTILAR

Bu arada Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, HSYK tarafından özel yetkilileri kaldırılan Başsavcısı Vekili Tarık Gür, Cumhuriyet Savcıları Rasim Karakullukçu, Mehmet Yazıcı ve Osman Şanal ile bugün bir saat süren bir toplantı yaptı. Adliye Sarayı'nda gerçekleşen toplantıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. HSYK kararı ile Başsavcı Vekili Tarık Gür ile Rasim Karakullukçu, Mehmet Yazıcı, Osman Şanal’ın özel yetkileri alınarak aynı yerde cumhuriyet savcısı olarak görev yapmaları kararlaştırılmıştı.

Haberin Devamı

DHA