Kerem Akça Yeni sezonun merakla beklenen 25 yabancı filmi
HABERİ PAYLAŞ

Yeni sezonun merakla beklenen 25 yabancı filmi

Haberin Devamı

2017-2018 sezonu Amerikan filmleri için nasıl geçecek? Sizler için Kasım-Ağustos arasında vizyona girmesi beklenen Hollywood yapımlarından bir derleme yaptım.

KEREM AKÇA / akca.kerem@gmail.com

1-Adalet Birliği (Justice League)

Ne vaat ediyor?: DC Comics’in yıllar beklenen kahramanlarını bir araya getirme hamlesi. Batman, Superman, Wonder Woman, The Flash, Aquaman ve diğerleri ‘Yenilmezler’e rakip oluyor. Elbette heyecan verici aksiyon sahneleri vaadiyle…

Vizyon tarihi: 17 Kasım 2017

2-Kardan Adam (The Snowman)

Ne vaat ediyor?: İsveçli yönetmen Thomas Alfredson’un altıncı uzun metrajı... Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Chloe Sevigny, Val Kilmer, Charlotte Gainsbourg ile J.K. Simmons’ın rol aldığı macera filmi, kayıp bir kadının peşine takılmamızı salık veriyor.

Vizyon tarihi: 17 Kasım 2017

Yeni sezonun merakla beklenen 25 yabancı filmi

3-Star Wars: Son Jedi (Star Wars: The Last Jedi)

Ne vaat ediyor?: “Star Wars: Güç Uyanıyor”un devam filminde yolculuk tam gaz devam ediyor. Luke Skywalker’ın gizemi merakla beklenirken kadroya Laura Dern, Benicio Del Toro gibileri ekleniyor. Yönetmen ise bağımsız sinemadan çıkış yapan Rian Johnson.

Vizyon tarihi: 15 Aralık 2017

4-Jumanji: Vahşi Orman (Jumanji: Welcome to the Jungle)

Ne vaat ediyor?: 90’ların kült filminin yıllardır beklenen devam filminde ‘masa oyunu’nun yerini ‘video oyunu’ almış. Başrolde Robin Williams’ın yerine The Rock var. Jack Black, Kevin Hart, Bobby Cannavale, Karen Gilan gibi isimler de ona eşlik ediyor.

Vizyon tarihi: 29 Aralık 2017

Yeni sezonun merakla beklenen 25 yabancı filmi

5-Muhteşem Showman

Ne vaat ediyor?: 1810’da doğan Amerikalı öncü şov adamı P.T. Barnum’un biyografik müzikalinde Hugh Jackman’in başrol peformansına Michelle Williams, Zac Efron ve Rebecca Ferguson eşlik ediyor. Avustralyalı yönetmen Michael Gracey, Baz Luhrmann gibi bir yetenek olabilir.

Vizyon tarihi: 29 Aralık 2017

6-The Post

Ne vaat ediyor?: Steven Spielberg’ün yıllardır beklenen Pentagon Dosyaları filmi, gazeteciler ile hükümet arasındaki mücadeleyi gözler önüne seriyor. Kadroda Tom Hanks, Meryl Streep, Alison Brie, Bruce Greenwood, Michael Stuhlbarg gibi isimler var. Fox’un filminin Oscar adaylığı için de ciddi ciddi adı geçiyor.

Vizyon tarihi: 5 Ocak 2018

7-The Commuter

Ne vaat ediyor?: Jaume Collet-Serra ile Liam Neeson’ın “Bilinmeyen”, “Non-Stop” ve “Gece Takibi”nden sonra dördüncü birlikteliği… Trenden geçen aksiyon filmi yine yüksek tansiyonu müjdeliyor. Neeson’a Patrick Wilson ve Vera Farmiga da eşlik ediyor.

Vizyon tarihi: 12 Ocak 2018

8-Özgürlüğün Elli Tonu (Fifty Shades Freed)

Ne vaat ediyor?: Anastasia ve Christian serinin son halkasında yine tutkunun doruklarına ulaşacak. Dakota Johnson’la Jamie Dornan’ı sevenler bu filmde de hayal kırıklığı yaşamayacak. Yönetmen ve senarist ikinci filmindeki isimler. Hedef ise elbette daha yüksek bir gişe rakamı.

Vizyon tarihi: 9 Şubat 2018

Yeni sezonun merakla beklenen 25 yabancı filmi

9-Black Panter

Ne vaat ediyor?: Marvel’in siyahi kahramanı, Chadwick Boseman’ın canlandırdığı bir karakter eşliğinde sunuluyor. “Fruitvale Station” ile bilinen Ryan Coogler’ın yönettiği filmde Angela Bassett, Lupita Nyong’o, Michael B. Jordan, Forest Whitaker gibi isimler de var. Bilimkurgu vaadi heyecan uyandırıyor.

Vizyon tarihi: 16 Şubat 2018

10-Kızıl Serçe (Red Sparrow)

Ne vaat ediyor?: Jennifer Lawrence’tan ajan ve aksiyon karakteri yaratma çabası ile yola çıkıyor. Ona Joel Edgerton, Jeremy Irons ve Mary-Louise Parker eşlik ediyor. Yönetmenlik koltuğunda ise “Constantine” ve “Ben Efsaneyim”le bilinen Francis Lawrence var.

Vizyon tarihi: 2 Mart 2018

11- A Wrinkle in Time

Ne vaat ediyor?: “Selma”yla bilinen Ava DuVernay’nin bilimkurgu filminde Gugu Mbatha-Raw, Mindy Kaling, Oprah Winfrey, André Holland dikkat çekici rollerde... ‘Zaman yolculuğu’na el atan eser, Reese Witherspoon ve Chris Pine’la Afro-Amerikan oyuncu yoğunluklu kadrosunu dengeliyor.

Vizyon tarihi: 9 Mart 2018

12-Phantom Thread

Ne vaat ediyor?: 1950’ler Londra’sında ünlü modacı Reynolds Woodcock’un yasak ilişkisinin öyküsü… Daniel Day-Lewis’in sinemaya veda filmi, Paul Thomas Anderson garantisiyle karşımıza çıkarılıyor. Filmin Oscar adaylığı için de şansı var.

Vizyon tarihi: 16 Mart 2018

13-Tomb Raider

Ne vaat ediyor?: Yeni milenyumdaki ikinci ‘Tomb Raider’ serisini başlatan eser, Norveçli Roar Uthaug’a emanet edilmiş. Başrolde ise Oscar’lı Alicia Vikander şansını deniyor. Bakalım Vikander, Angelina Jolie’nin tahtını sarsabilecek mi?

Vizyon tarihi: 16 Mart 2018

14-Başlat (Ready Player One)

Ne vaat ediyor?: Steven Spielberg’in sanal gerçeklik ile imtihanında Ty Sheridan, Simon Pegg, Mark Rylance gibi isimler var. Hedef OASIS adlı dünyanın çevresinde yaşananlar üzerinden günümüz gençliğine bakmak.

Vizyon tarihi: 30 Mart 2018

15-Yok Oluş (Annihilation)

Ne vaat ediyor?: “Ex Machina” ile övgüye boğulan Alex Garland’ın yeni bilimkurgusunda Natalie Portman ve Jennifer Jason Leigh var. Jeff Vandermeer’in romanından uyarlanan eserde bir biyoloğun karşılaştığı kalıntıların peşine düşülüyor.

Vizyon tarihi: 6 Nisan 2018

16-Avengers: Infinity War

Ne vaat ediyor?: Üçüncü ‘Yenilmezler’ filminde kadro genişliyor. Efektler ve düellolar da daha iddialı. Hedef ise elbette dünya çapında en yüksek hasılatı elde eden film olmak. Bütçenin sınırları bunun için zorlanıyor.

Vizyon tarihi: 27 Nisan 2018

17-Solo: A Star Wars Story

Ne vaat ediyor?: Star Wars’un merakla beklenen Han Solo yan bölümünde meşhur karakteri Alden Ehrenreich canlandırıyor. Hedef Solo’nun ayaklanmaya katılmadan önceki hikayesi. Yönetmenlik koltuğunda Oscarlı Ron Howard var. Oyuncular arasında ise Woody Harrelson ve Thandie Newton…

Vizyon tarihi: 25 Mayıs 2018

18-Deadpool 2

Ne vaat ediyor?: İlki ölü sezonda beklenmedik gişe rakamı elde eden “Deadpool”un ikincisi daha iddialı. “Deadpool 2” blockbuster sezonunun göbeğinde vizyona girecek. Ryan Reynolds cinliklerine devam ederken, ona Josh Brolin de eşlik ediyor. Yönetmen ise “John Wick” ve “Sarışın Bomba”yla bilinen David Leitch.

Vizyon tarihi: 1 Haziran 2018

19-Jurassic World: Yıkılmış Krallık (Jurassic World: Fallen Kingdom)

Ne vaat ediyor?: Dünya çapında 1.5 milyar dolar barajını çabucak geçip tüm zamanların en çok izlenen 5 filmi arasına giren “Jurassic World”ün devamında yönetmenlik koltuğuna “Yetimhane”, “Kıyamet Günü” ile bilinen Juan Antonio Bayona oturuyor. Kadroya ise Toby Jones, Geraldine Chaplin gibi isimler eklenmiş.

Vizyon tarihi: 8 Haziran 2018

20-Ocean’s 8

Ne vaat ediyor?: ‘Ocean’s 11’ bu kez kadınların arasına taşınıyor. Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Katie Holmes, Helena Bonham Carter, Sarah Paulson başrollerde. Amaç yeni “Hayalet Avcıları”na rakip olmak.

Vizyon tarihi: 22 Haziran 2018

21-Ant-Man and the Wasp

Ne vaat ediyor?: “Ant-Man”in devam filminde Laurence Fishburne, Michelle Pfeiffer gibi isimler kadroya ekleniyor. Bu kez Karınca Adam’ın The Wasp ile mücadelesinin üzerine gidiliyor. Paul Rudd başroldeki yerini koruyor.

Vizyon tarihi: 6 Temmuz 2018

22-Alita: Battle Angel

Ne vaat ediyor?: Robert Rodriguez’in Yukito Kishiro’nun ünlü mangasından uyarladığı bilimkurgu filminin ortak senaristi/yapımcısı James Cameron. Jennifer Connelly, Michelle Rodriguez, Christoph Waltz, Casper Van Dien ve Mahershala Ali’yi içeren şaşaalı bir oyuncu kadrosu var. 26. yüzyılda geçen kadın cyborg öyküsü, “Ghost in the Shell”le benzeşiyor.

Vizyon tarihi: 20 Temmuz 2018

23-Mission Impossible 6

Ne vaat ediyor?: Tom Cruise’un para makinesine dönüştürdüğü Görevimiz Tehlike’nin son 22 senedeki altıncı filmi... Yeni eklemeler Michelle Monaghan, Henry Cavill, Angela Bassett ve Alec Baldwin.

Vizyon tarihi: 27 Temmuz 2018

24-Barbie

Ne vaat ediyor?: Anne Hathaway’in rol aldığı kurmaca Barbie filmi, elbette bir kuşağı etkisi altına alacak. Yönetmenin TV piyasasından gelmesi soru işareti yaratıyor. Projenin detayları ise henüz paylaşılmadı.

Vizyon tarihi: 17 Ağustos 2018

25-The Meg

Ne vaat ediyor?: Jason Statham'ın aksiyon starlığından destek alan katil köpek balığı filmi... Onun can verdiği karakterin hedefi, korkularına karşı çıkarak denizin dibinde mahsur kalan insanları kurtarmak. Statham'a Ruby Rose, Rainn Wilson ve Cliff Curtis eşlik ediyor. Yönetmenlik koltuğunda ise Jon Turteltaub var.

Vizyon tarihi: 24 Ağustos 2018

Sıradaki haber yükleniyor...
holder