Ekonomi Yeni süper SUV’un tüm ayrıntıları ortaya çıktı

Yeni süper SUV’un tüm ayrıntıları ortaya çıktı

Paylaş
Yeni süper SUV’un tüm ayrıntıları ortaya çıktı

Yepyeni model, Bentley Bentayga ile aynı platformu kullanıyor. Yeni Lamborghini Urus, bir SUV için rakipsiz performans vadediyor

İtalyan lük otomobil üretici Lamborghini CEO’su Stefano Domenical, şirketin vizyonu gereği, Urus SUV’sinin supercar serisi ile mükemmel bir şekilde uyumlu olduğunu açıkladı. İtalyan şirket tarafından süper SUV olarak nitelendirilen 641 beygirlik Urus’un tanıtımı,

Urus; Bentley Bentayga, Porsche Cayenne ve Audi Q7 için de kullanılan Volkswagen Group‘un MLB Evo platformunu kullanıyor. 4.0 litrelik twin turbo V8 motor ile güçlendirilen dört tekerlekten çekişli Urus, 0’dan 100 km/s hıza sadece 3.6 saniyede çıkıyor ve maksimum hızı 305 km/s. Yaklaşık 165.000 avroya mal olacak.

Domenicali, “Urus tasarım, performans, sürüş dinamikleri açısından gerçek bir Lamborghini, bu, yüksek performansı ile beklentilerin sınırlarını aşan bir süper SUV” dedi.Urus, firmanın Sant’Agata Bolognese üssünde yeni bir fabrikada üretilecek. Sonuç olarak, Lamborghini‘nin üretim kapasitesi yılda yaklaşık 7000 otomobil ile şimdikinin tam iki katına çıkacak.
Urus‘ta twin turbo 4.0 litrelik benzinli motor kullandı. Bunun sebebi, firmanın iddia ettiği gibi, SUV’ların ekstra düşük devirli torka ihtiyacı var, özellikle de arazide kullanılırken. Motor 6800 rpm’de 641 beygir güç ve 2240 – 4500 rpm arasında 627 lb ft tork üretiyor.

Urus’un karizmatik dış görünüşü, Lamborghini‘nin üçte bir pencere oranını ile süper otomobiller serisine katılmak üzere tasarlandı. Şirkete göre tüm tasarım SUV’un aerodinamik potansiyelini en üst düzeye çıkarmak üzerine yapıldı. SUV, 5112 mm uzunluğunda, 2016 mm genişliğinde ve 1638 mm yüksekliğindedir ve 3003 mm‘lik bir dingil mesafesine sahiptir, Aracın sertliği en üst düzeye çıkarmak için alüminyum ve çelik şasiye sahip. Jant seçenekleri 21 inç ila 23 inç arasında değişiyor ve Pirelli özellikle süper SUV için bir dizi lastik seçeneği geliştirdi.

Urus, günlük kullanılabilirliği arttırmak performansı dengelemek için tasarlanan altı sürüş moduna sahip. Örneğin; Strada modu, sürüş dinamiklerini dengeler ve motorun sessiz çalışmasını sağlar. En üst Corsa modu ise performans odaklı bir sürüş deneyimi sunar.

Lamborghini ayrıca, sonraki aşamada hibrid motor opsiyonu da ekleyerek, sıfır emisyonlu çalışmayı mümkün kılacak. Aracın dünyanın belli bölgelerindeki katı emisyon yasalarına uymasını sağlamak için bu gerekli. Tüm Lamborghini modellerinde olduğu gibi, Urus adı da boğalardan türemiştir. Urus, evcil sığırların soyu tükenmiş vahşi atalarıdır.

Yeni Lamborghini Urus’un 2018’in ilkbahar aylarında showroomlara geleceği tahmin ediliyor.


Galaxy J5 Prime 2017’nin özellikleri görüldü

Haberin Devamı