Ekonomi Yeni Toyota Auris zirveyi hedefliyor

Yeni Toyota Auris zirveyi hedefliyor

Paylaş
Yeni Toyota Auris zirveyi hedefliyor

Yeni Toyota Auris, markanın yeni nesil mimarisi olan TNGA platformunu kullanıyor ve Prius hibrid ve C-HR crossover modelleriyle aynı teknolojiyi paylaşıyor.

Japon otomobil üreticisi Toyota, geçtiğimiz günlerde Cenevre Motor Fuarı’nda 2018 Auris modelini sergiledi. 2006 yılından beri üretilen kompakt otomobil, hibrid teknolojine sahip üçüncü nesil modeli ile Volkswagen Golf, Opel Astra ve Ford Focus gibi güçlü rakiplerin bulunduğu C segmentinde zirveyi hedefliyor.

Japon üretici Toyota, otomobil piyasasında hibrid odaklı bir strateji izliyor. Şirket yeni TNGA platformunun Auris’in üretimine yetişmesi için İngiltere’deki Burnaston tesislerine tam 240 milyon Sterlin yatırım yaptı.

Yeni Auris’in mimarisinde bir takım değişiklikler mevcut. Bu değişiklikler markanın TNGA platformuna geçişinden dayanıyor. Yeni model mevcut olana göre 40 mm daha uzun, 30 mm daha geniş ve 25 mm daha alçak. Ayrıca son derece sofistike yapıda olan çoklu bağlantılı arka süspansiyon ve daha düşük ağırlık merkezi onu çok daha dengeli bir hatchback yapıyor.

Yeni Toyota Auris için asıl değişiklik kaputun altında

Toyota, yeni model için motor yelpazesini bir hayli genişletti. Ayrıca bu nesil ile birlikte kullanıcılara dizel motor seçeneği sunulmayacak. Marka biri geleneksel benzinli, ikisi hibrid olmak üzere başlangıçta üç farklı motor seçeneği sunacak. Bunlar; 1.2 litrelik dört silindirli turboşarjlı benzinli, 121 beygir gücündeki dördüncü nesil hibrid motoru 1.8 litrelik HEV ve çok daha güçlü bir performansa sahip olan 178 beygir gücündeki 2.0 litrelik HEV. Tüm motor seçenekleri CVT otomatik şanzıman ile desteklenecek.

LENOVO S5 BİR KEZ DAHA GÖZÜKTÜ

Haberin Devamı