Yazgülü Aldoğan 'Yeni Türkiye'den kastettiğin buysa...
HABERİ PAYLAŞ

'Yeni Türkiye'den kastettiğin buysa...

Üç gündür ekranda sürekli tören izliyorsunuz. Bana bile fenalık geldiyse size haydi haydi gelmiştir! Siyah arabalar, koşuşan korumalar, siyahlar giymiş adamlar, başörtülü şıklık denemeleri... Samimiymiş gibi gözükme gayretleri içinde yaranma, gözükme, haset, mutluluk, heyecan, düş kırıklığı, kin, nefret, bağlılık, aidiyet karışımı... Söylenen her kelimeden anlam çıkarma, her bakıştan mesaj okuma gayretleri... Kalabalıklar, abartılar. Bütün bunlar ne için? RTE, 12 yıllık iktidarının ardından cumhurbaşkanı seçildi ve görevi Gül’den devraldı.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Erdoğan partisini bırakmıyor

Ama yasalara ve geleneklere aykırı olarak partili kalmaya devam ediyor. Hatta, partisini ve hükümeti dizayn ediyor. Emine Erdoğan, Hayrünnisa Hanım’dan ve Çankaya’dan hep uzak durmuş, davetlere katılmamıştı. Artık oranın ev sahibesi. Yeni Türkiye deyip durduklarının ne olduğu, bugüne kadar olandan belli: Çocukların TEOG sistemiyle okula yazılamamasına bakın yeter. Sokakların Suriyeli dilencilerle dolmasına, 2 milyon mülteciye yenilerinin eklenecek olmasına, ağaç, yeşil, sulak alan, madencilik adı altında doğa katliamına bakın yeter. Hatta hatta enerji üretiyoruz, kömür çıkarıyoruz, inşaat yapıyoruz gerekçesi altında insan katliamına bakın, yeter!

Üçüncü Lig!

Yeni Türkiye öyle mi?Üçüncü Dünya ülkesi yeni Türkiye. Yeni cumhurbaşkanını kutlamaya gelenlere bakın; nasıl küme düştüğümüzü, hangi ligde göründüğümüzü anlayın: Üçüncü Dünya ülkeleri temsilcileri. Özenip atlı tören kıtası da yapsanız, zırhlı siyah araba, süper lüks uçak da alsanız Üçüncü Dünya ülkesi! Tam da unutturulmak istenen cumhuriyetin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması yapmaya hazırlanırken metroya biniyoruz diye 12 yıllık iktidardan çok mu memnun olmalıyız?

Teröriste terörist diyebiliyor musun?

“IŞİD terör örgütü müdür?” sorusuna yüzde 18 yanıt verememiş. Ona yakın bir oran ise “Değildir” demiş. Yani toplumun neredeyse üçte biri IŞİD’i kötülemiyor bile! Hatta için için beğeniyor galiba. Ülkenin başbakanı, yeni cumhurbaşkanının ağzından da IŞİD ile ilgili kötü bir şey duymadık zaten. Konsolosumuz başta olmak üzere 49 yurttaşımız ellerinde rehin diyeymiş. IŞİD’cilerin yayınlanan itirafları en az kafa kesme görüntüleri kadar kan donduruyor! Adana ve Reyhanlı’yı nasıl üs olarak kullandıkları, Türkiye’nin kendilerine silah dahil her tür lojistik desteği verdiği, militanların örgüte Türkiye yoluyla katıldığı bir bir anlatılıyor. Zorla kaçırılanlar ise işkence ve tecavüzle “ikna” ediliyormuş.

Haberin Devamı

Tecavüzün adı “nikah”, görüntüler kayda alınıyor, şantaj yapılıyormuş. Örgüt kafa kesme gibi görüntüleri ise özellikle korku salmak amacıyla yayıyor. Ve siz bu örgüte yardımcı oluyor, sempati duyuyor, göz yumuyorsunuz! IŞİD’in zulmünden kaçmayı başarabilen Ezidiler’e hükümet (müslüman olmadıkları için) destek vermiyor. Diyarbakır ve ilçe belediyeleri eliyle yardım ulaştırmak mümkün. Sadece insan oldukları için!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder