Gündem Yeni vali Abant'la ilgili çok farklı düşünüyor

Yeni vali Abant'la ilgili çok farklı düşünüyor

Paylaş
Yeni vali Abant'la ilgili çok farklı düşünüyor

'Abant'a bizim müdahale etmemiz doğru değil'

Bolu'nun yeni Valisi İbrahim Özçimen, Abant Tabiat Parkı'na müdahalede bulunurken doğa biliminin gereklerini yapacaklarını söyleyerek, “Aslında Abant Tabiat Parkı'na bizim müdahale etmemiz doğru değil. Bir şey yapılacaksa Çevre ve Orman Bakanlığı ne diyorsa ona göre yapılması gerekiyor. Bu uzmanlık alanı, saygılı olmak lazım” dedi.

Haberin Devamı

Geçen hafta göreve başlayan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, bugün İzzet Baysal Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Özçimen, Bolu'ya gelmeden önce Abant konusunda Çevre ve Orman Bakanı ile görüştüğünü belirterek, “Abant, Türkiye'nin değil dünyanın gözde yerlerinden bir tanesi. Sayın bakanın fikirlerini aldım. En kısa zamanda koordinasyon kurulu toplantısı yapacağını söyledi” diye konuştu.

Abant'a geçen cuma günü gittiğini belirten Özçimen, “Çalışmalarımız başladı. Yavaş yavaş kafamda şekillenmeye başladı. Müdahalede bulunurken doğa biliminin gerekleri neyse onu yapacağız. Üniversitemizden rapor isteyeceğim. Çevre ve Orman Bakanlığı ile diyalog halinde olacağız. Milletvekillerimiz, belediye başkanımız, İl Genel Meclisi başkanımızın fikirlerini alacağım. Şu anda yoldaki parke taşı çalışmalarımız devam ediyor. Aslında Abant Tabiat Parkı’na bizim müdahale etmemiz doğru değil. Bir şey yapılacaksa Çevre ve Orman ne diyorsa ona göre yapılması gerekiyor. Bu uzmanlık alanı saygılı olmak lazım. Abant bu şekilde kalmaz. Ne yaparsak danışarak, fikir birliğine vararak yapmak istiyoruz. Acelemiz var. Bir yandan da kırıp dökmemek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Vali Özçimen, Abant'ın yanında oluşturulan Yavru Abant Göleti ile ilgili soruyu ise “Mühim olan suyu belli bir seviyede tutmak mı yoksa oradaki beton gibi doğal yapıya uymayan bir yeri kaldırmak mı? Betonun kalması mı, kalmaması mı? Bunları düşünürken geceleri uykum bölünüyor. Kalkmalı gibi geliyor bana” diye açıklamada bulundu.

Koray YILMAZDEMİR/ BOLU, (DHA)