Siyaset Yeni ve çağdaş bir anayasayı birlikte yapalım
Paylaş
Yeni ve çağdaş bir anayasayı birlikte yapalım

Herkesi 'Hayır' oyu vermeye çağıran CHP lideri, Başbakan Erdoğan'a da şöyle seslendi: “Oturup, uzlaşarak yeni ve çağdaş bir anayasayı beraber yapabiliriz”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam NTV’de gazeteci Can Dündar’ın sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, “Toplumun üzerinde uzlaşabileceği yeni bir anayasa için referandumda herkesi ‘Hayır’ oyu vermeye çağırıyorum. Uzlaşma ve demokrasi kültürünün gelişmesine katkı için ‘Hayır’ diyelim” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Bu sözleri ağzıma almam’

Kılıçdaroğlu referandumdan ‘Hayır’ çıkarsa Başbakan Erdoğan’ın yeni bir anayasa için kendisine geleceğini belirterek şöyle konuştu: “Ben ‘Cibiliyetsiz, şerefsiz, alçak’ sözcüğünü hiç ağzıma almam. Başbakan bu süreçte bunların tamamını bize söyledi. Ama ben bunların hepsini unutmaya hazırım.”

‘MHP de BDP de katılsın’

Kılıçdaroğlu Başbakan’a şu çağrıda bulundu: “Sayın Başbakan’a söylüyorum, yeni ve çağdaş bir anayasayı beraber yapabiliriz. MHP de katılabilir BDP de. Toplumun yüzde 99’unun mutabakatıyla niye bir anayasa yapmayalım? Oturup, uzlaşacağız. Biz çok güzel bir anayasa yaparız. Referanduma gitme ihtiyacı bile hissetmeyeceğiz.”

‘Evren dönemi gibi’

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın ‘Hayır’ diyenleri darbecilikle suçladığını hatırlatarak “Madem ‘Hayır’ diyenler darbeci, niye demesine olanak veriyorsun. Kaldırın anayasa değişikliğini. ‘Ben kabul ettim oldu’ deyin. ‘Evet’ deme özgürlüğü var, ama ‘Hayır’ demek suç. Evren döneminde olduğu gibi” dedi.

Haberin Devamı