Ekonomi Yeni yıl kapıyı çaldı

Yeni yıl kapıyı çaldı

Paylaş
Yeni yıl kapıyı çaldı

Yılbaşına sayılı günler kala perakende ve turizm canlandı

UMUTLA BEKLENİYOR

Haberin Devamı

Krizin sarstığı 2009’u kapamaya hazırlanan turizmci ve perakendeci, yeni yıla umutlu giriyor. Yılbaşına doğru alışveriş ve harcamaların yoğunlaşmasını bekleyen işletmeler, tüketiciye avantajlı kampanyalar sunmaya başladı. Alışveriş merkezleri yılbaşı öncesi müşterilere hediyeli kampanyalar sunarken, oteller de paket fiyatlarını açıkladı. Harcamaları nedeniyle borçlanmak isteyenler için bankalar yeni yıl kredisi hazırlarken, PTT mektup hizmetlerinde indirim açıkladı.

REZERVASYON YAĞIYOR

İzmit’in gözde kayak merkezi Kartepe’de yılbaşı rezervasyon oranının yüzde 95’e ulaştığı belirtildi. The Green Park Resort Medya İletişim Koordinatörü Birol Aydın, üç gecelik yarım pansiyon için 380 liradan başlayan fiyatlarla konaklama paketi hazırladıklarını söyledi. Uludağ’da da bir otel dışında bütün oteller kapılarını yılbaşı müşterilerine açtı. 15 gün önceden rezervasyon kabulüne başlayan oteller, yılbaşı programları için sanatçılarla anlaşmalarını da tamamladı.

Haberin Devamı

OTOMOBİL VERİYOR

Alışveriş merkezleri de (AVM) 50, 75 ve 100 liralık alışverişlerde müşterilerine lüks otomobil vermeyi vaat ediyor. Kayseri Park AVM ‘Alışverişte tek adres, hediyesi Mercedes’ sloganıyla 110 lira ve üzeri alışveriş yapan müşterilerden birine Mercedes C180K Luxury verecek. Ankara’daki Panora AVM her 100 liralık alışverişte Auidi TT, Armada AVM ise Jaguar kazanma şansı sunuyor. Optimum Outlet 75 lira ve üzeri alışverişlerde Ford C-MAX Trend için kupon veriyor. Cepa AVM de Chevrolet Cruze sunuyor.

POSTADA İNDİRİM

Alışveriş artınca kredi çekiminin de hızlanacağını düşünen bankalar tüketici kredilerinde kampanyaları hızlandırdı. Kimi bankada faiz oranı 5 bin liralık 1 yıl vadeli kredide yüzde 0.49’a kadar indirilirken kimi banka 20 bin liraya varan 60 ay vadeli tüketici kredisi kullandıracağını açıkladı. Öte yandan PTT Genel Müdürlüğü, yılbaşından önceki 5 gün içinde postaya verilen kargo, küçük paket, acele posta ve kapıdan kapıya teslim gönderilerinde yüzde 10 indirim yapılacağını duyurdu.