Yaşam Yeni yılda yeni sevgili

Yeni yılda yeni sevgili

Paylaş
Yeni yılda yeni sevgili

2012 yarın bitiyor. Bu yılı yalnız mı geçirdiniz? Yoksa hala eski aşkınızın yasını mı tutuyorsunuz? Artık bunları bir kenara bırakmanın zamanı geldi. Yeni yıl, yeni umutlar, yeni duygular demek. Beğendiğiniz, hoşlandığınız biri varsa onu etkilemenin tam sırası. Peki ama bunu nasıl yapacaksınız?

MEHMET COŞKUNDENİZ

Haberin Devamı

mehmet.coskundeniz@posta.com.tr

twitter.com/askdoktoru

İnsanlar bir kişi hakkındaki kararlarını ilk 10 saniye içinde veriyor. Bu, bilimsel bir gerçek. Öyleyse birini etkilemek için sadece 10 saniyeniz var. Hayatınızın belki de en önemli 10 saniyesi. Tabii ki bu karar adil değil. Belki sizin bazı özellikleriniz tanındıkça ortaya çıkacak. Ama maalesef durum bu. Öyleyse adımınızı buna göre atmalısınız. Bu 10 saniyede karşınızdakine ne sunabilirsiniz?

1) Fiziksel görüntünüzü,

2) Konuşmanızı,

3) Giyiminizi..

Beğendiğiniz insanı etkilemek için bu 3 konuda iyi olmalısınız. Bir insanın sahip olduğu olumlu ya da olu “Her birey, daha iyisini aramaya meyillidir.”

BEDEN DİLİ ÖZELLİKLERİ

Dış görünüşü etkileyen en önemli faktörlerden biri de beden dilidir. İşte bu kısacık süre içinde beden dilinizi de iyi kullanmak durumundasınız.

Haberin Devamı

1)Göz ilişkisi: Mutlaka gözünün içine bakın. Ama yiyecekmiş gibi değil, sevecenlikle bakın.

2)Yüz ifadesi: Mümkün olduğu kadar sıcak ve dostça tebessüm edin ve gülün. Yüzünüz çevreye olan ilginizi yansıtsın.

3)Yakınlık: İnsanlara daima onları rahatsız etmeyecek, mümkün olan en yakın mesafede durmaya gayret edin.

4)Baş hareketleri: Karşınızdaki konuşurken sık sık başınızı aşağı yukarı hareket ettirerek onu anladığınızı ve dinlediğinizi hissettirin. Başınızı hafif dik tutun.

5)Beden duruşu: Ayakta iseniz dik durun, oturuyorsanız sandalye ve koltuğunuzu tam olarak doldurun ve arkanıza yaslanın. Onunla konuşurken ve o doğrudan sizinle konuşurken öne eğilin ve ilginizi gösterin.

6)Jestler: Çok aşırıya gitmeden jestlerinizi kullanın. Ellerinizi cebinizde tutmaktan ve kollarınızı kavuşturmaktan, ellerinizle ağzınızı örtmekten kaçının. Açık ve anlaşılır jestleri tercih edin.

PEKİ YA İLK RANDEVU?

Diyelim ki başarılı oldunuz ve bu 10 saniyeyi atlattınız. Şimdi sırada onu randevuya davet etmek ve kusursuz bir randevuyu gerçekleştirmek var.

1)Özgüveniniz ile pozitif enerji saçmalısınız

Soğuk ve isteksiz bir tavır içinde olmamaya dikkat etmek gerekir. Bu davette; eğer karşınızdakini etkileyecek öz güveniniz varsa, karşısınızdakine de güven verebiliyorsanız ve aynı zamanda bu konuda istekli olduğunuzu da belli edebilirseniz, alacağınız cevap kesinlikle ‘evet’ olacaktır.

Haberin Devamı

2)İlk buluşmada nereye gidebilirsiniz?

İlk buluşmada yer seçiminde, buluşmanızın amacını unutmamalısınız. Yüksek müzik çalan gece klüpleri, danslı, içkili partiler uygun seçim olmayacaktır. Sakin ve alçak sesle müzik çalan barlar bu iş için uygun bir seçim olacaktır. Güzel bir havada yürüyüş ya da açık hava kafeleri de uygundur.

3)İlk buluşmada nasıl davranmalı?

Rahat olun. İlk buluşmada mucizeler beklemeyin. Kendiniz olun. Eğer ilk görüşmede kendiniz gibi olamazsanız, daha sonraki zamanlarda da bu kişi ile iletişimiz şekliniz doğal olmayacak ve devamında sorunlar yaşanacaktır.

4)Küçük hediyeler iyidir.

‘İlk randevuya hediyeyle gidilir mi?’ demeyin ve onu şaşırtın. Ama tabii ki pahalı hediyeler almayacaksınız. Orijinal bir şey olmasına özen gösterin. Bu arada çiçek hediye kapsamına girmez unutmayın.

5)Dakik olmaya dikkat edin.

Haberin Devamı

Eğer sürekli randevularınıza geç kalıyorsanız, aynı şeyi hoşlandığınız kişiye de yapmayın.

6)İltifat etmeyi unutmayın.

İltifatlar ilk buluşmanın en önemli kısımlarından birisidir. Hepimiz kendimizi özel hissetmeyi severiz. Hele böyle bir günde iltifatlar karşınızdakini hem rahatlatacak, hem de size yaklaştıracaktır.

7)Eğlenceyi unutmayın.

İşin içinde eğlence de olmalı. Sevdiğiniz bir şeyleri yapamalısınız. Unutmayın ki sevdiğimiz şeyler bizi rahatlatır ve kendimizi iyi hissetmemizi sağlar.

8)Yaratıcı olun.

Eğer ilk buluşmanız iyi geçmişse, daha sonra da onu sıkmamanız gerekir. İlk buluşmanızda yürüyüş ya da bara gittiyseniz, daha sonra daha yaratıcı bir şeyler bulmalısınız. Onunla farklı şeyler de paylaşın. Yani hep aynı yere gitmeyin.

9)Kendinizi övmeyin.

Evet, kendimiz hakkında konuşmalıyız ama çok da fazlaya kaçmamalıyız. Sadece kendinizi anlatmayın. Sadece kendinizden bahsederek, kendini öven bir duruma düşmeyin.

10)Dinleyin.

Karşınızdakini de dinleyin. Siz bir şeyleri başlatmak için oradasınız. Onu dinlemek ona verdiğiniz değer ve onu tanımak istediğinizin ifadesi olacaktır.

Haberin Devamı

Hangi erkekle neden çıkılmaz?

1) Yontulmamış taşlar

Bu arkadaşlara hemen her yerde rastlayabilirsiniz. Giyinişleri, davranışları “Ben buradayım” diye bağırır. Bunların bir çoğu aynı zamanda özentidir. Giyimle kendilerini saklamaya çalışsalar da ağızlarından çıkan ilk cümlede gerçek şıp diye ortaya çıkıverir. Konuşacak fazla konu bulamazsınız. Ortak zevkleriniz yoktur. Kabadır, kadın ruhundan anlamaz.

2) Maço erkekler

Giyiminize, hareketlerinize, makyajınıza, arkadaş ilişkilerinize, gideceğiniz yerlere, kısacası her şeyinize karışan bir erkek olsun ister misiniz? Maçoluğunu abartanlar bir süre sonra size kısıtlamalar getirip ve sürekli kendisine hizmet etmenizi bekleyecektir. İlk günlerde bu hareketlerine göz yumabilirsiniz ama kısa süre sonra rahatsız olursunuz.

3) Çapkın erkekler

Bunlar bu ara genellikle internette av peşindeler. Ama geleneksel av alanları barlar, kulüpler, kafeler de halen varlığını korumaktadır. Genellikle iyi giyinirler, havalıdırlar. Kendilerinden emin görünürler. Çevresindeki dişi sineği bile etkilemek için çaba gösterirler. Çapkınları aslında bakışlarından anlayabilirsiniz. Çünkü bir ortamda sizi keserken, aynı zamanda 3-5 kişiye daha çapkın bakışlar fırlatmaktadırlar.

4) İmaj manyakları

Kendilerini olduğundan farklı göstermeye çalışan, her trende uyan, kişiliği oturmamış, sürekli ilgi çekmeye çalışan tiplerdir. Gerçekte büyük kompleksleri vardır ve onu kapamaya çalışmaktadırlar. Hiçbir konuda yetkin değillerdir ama öyle görünürler. Çevresindeki insanları çabuk etki altına alırlar. Foyalarının ortaya çıkması ise fazla zaman almaz.

(30.12.2012 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)