Ayşe Mine Yaman Yeni yılın renk çetesi
HABERİ PAYLAŞ

Yeni yılın renk çetesi

Yeni yılda amacınız sadece size mutluluk veren atmosferi yaratmak olmalı. Bu nedenle sevdiğiniz renkleri dekorasyonda kullanmaktan çekinmeyin. Sevdiğiniz objeler, rahat ettiğiniz kanepeniz, aile yadigarı dresuarınız, kırmızı, mor, turuncu gibi size enerji veren renkler spontan ve özgür bir stilin habercisi oluyor. Dekorasyonda belirgin tarihi referanslar aramayın. Sadece size mutluluk veren dönemleri, akımları ve stilleri kendi stilinize entegre edebilirsiniz.

Yeni yılın renk çetesi

Evim güçlü bir etkiye sahip olsun diyorsanız, öncelikle koyu renklerden korkmamanız gerekiyor. Boğucu bir sonuç yaratmaması için dikkatle kombinleyerek, desenleri çok tasarruflu serpiştirmek gerekiyor. Petrol mavisi ve koyu kırmızı ile birlikte kullanıldığında çok rafine bir hava yaratıyor. İçinden geçenleri doğadan saklamayan bir ev yaratırsanız 2010’a güzel bir başlangıç olabilir. Evin içinde mini bir Amazon yaratmak için, geniş saksılar ve büyük vazolar kullanın; saksılara tropik bitkiler ekin, vazolara ise sadece iri yapraklar veya bambular yapıştırın. Yeni yılda siyah, beyaz, doğal tonlar, yeşil ve turkuaz renkleri ev dekorasyonunda baş köşeye yerleşiyor. İçlerinden kendinize en yakın hissettiğiniz rengi seçmek için acele edin!

Haberin Devamı

Yeni yılın renk çetesi

Beyaz önümüzdeki dönem pek çok tasarımın başrolünde oynamaya kararlı. Renk skalasının bu en mahsum bebeği, kırmızı ve turuncuyla birleşerek enerjik; gökmavisiyle buluşarak dingin; toprak renkleriyle bir arada kullanılarak doğal bir karaktere bürünebiliyor. Siyah-beyaz çifti de bu aralar çok seviliyor. Beyazı iç mekanlarda yoğun olarak kullanmanın tek tehlikesi ise sterilize ve soğuk bir atmosferle karşı karşıya kalmak. Doğanın kendini yenilediği ayların başrol oyuncusu yeşil, gevşetici etkisiyle günümüzün stres dolu yaşamı için mükemmel bir detoks özelliği taşıyor. Özellikle yeni başlangıçlar yaparken çok yardımcı olabilecek iyimser bir kimliğe sahip. Asil bir renk olan siyah ise özellikle beyaz ve kahverengiyle kombine ediliyor. Her ne kadar renk otoriteleri tarafından karamsar ve negatif etkili olarak yorumlansa da siyah üzerine siyah kullanımlar salonlarımızda seksi ve farklı bir hava yaratıyor.

Haberin Devamı

Yeni yılın renk çetesi

Göz yormayan, çok çabuk sıkılmayacağınız, sakin ve şık bir etkiden yanaysanız doğanın içindeki en doğal renkleri taşıyın mekanlarınıza. Taş, toprak ve kum rengi gibi. Seçeceğiniz malzeme ve tekstürlere göre ister zamansız ve lüks bir tarz yaratabilir, ister daha natürel bir stili tercih edebilirsiniz. Renk uzmanlarına göre bu senenin diğer moda rengi turkuaz. Mavinin dingin özellikleriyle yeşilin canlandırıcı etkisini içinde barındıran turkuaz, tropik suların ferahlatıcı etkilerini çağrıştırırken, gündelik yaşamın sıkıcı detaylarından uzaklaşmanızı sağlar ve pozitif enerji yayar. Birçok kültürde turkuazın deniz ve gökyüzünden ilham alan koruyucu bir tılsım ve yoğun iyileştirme gücü olan bir renk olduğuna inanılır. Yıllardır sürmekte olan, renkler ve iç dünyamız arasındaki ilişkiyi anlama araştırmaları sonucunda turkuazın birçok insana çok güzel ve çekici bir cennete kaçışı anımsattığı sonucuna varılmıştır.

Haberin Devamı

Yeni yılın renk çetesi

Renginiz ne olursa olsun şunu unutmayın; ekoloji, günümüzün en önemli teması ve hiç kuşkusuz hepimiz biraz daha yeşil olabiliriz. Harcama alışkanlıklarımızın gerçekte bize neye mal olduğunu biliyor musunuz? Evlerimizi daha fazla kelepir niteliğinde eşyayla doldurmadan önce durup bu sonu gelmez alışveriş turlarının ne için olduğunu kendimize sormak ve dünyamız için sonuçlarını değerlendirmek gerekiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder