Ekonomi Yeni yılın yıldızları borsa ve korumalı fon

Yeni yılın yıldızları borsa ve korumalı fon

Paylaş
Yeni yılın yıldızları borsa ve korumalı fon

Erhan Özçelik 2010 yılında müşterilerine hisse senedi ve korumalı fonlara yatırımı önermeyi düşündüklerini söyledi

MEVDUAT YİNE DE OLACAK

Haberin Devamı

Yapı Kredi Özel Bankacılık ve Varlık Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özçelik, faizlerin düşük kalmaya devam edeceği 2010’da, özel bankacılık bölümü olarak müşterilerine hisse senedi ve korumalı fonlara yatırımı önermeyi düşündüklerini söyledi.

“Ana para garantili fonlar, hisse senetleri ve A Tipi (hisse senedi ağrılıklı) Yatırım Fonları 2010’un yıldızları olacak gibi görünüyor” diyen Özçelik, yatırım sepetlerinde bu araçların ağırlığını artıracaklarını belirtti. Özçelik, “Elbette sepetlerde vadeli mevduattan da vazgeçmeyeceğiz” dedi.

DÜŞÜK FAİZE ALIŞMALI

Erhan Özçelik, 2009’da marttan itibaren yükselmeye başlayan borsada 2010 için de olumlu beklentinin sürdüğünü ifade etti. Erhan Özçelik şöyle konuştu: “Bu yılın ilk yarısı boyunca Merkez Bankası’nın faiz düzeyini yüzde 6.5’ta tutmasını bekliyoruz. Dolayısıyla artık düşük faiz dönemine alışmamız gerekiyor. Tüm dünyada, yılın ikinci yarısında, krizin tüm etkilerinin silineceğine dönük öngörüler var. Bankalar elbette dikkatli davranmaya devam edecektir. Ama kredilerin biraz daha artacağı bir yıl olacaktır.”

Haberin Devamı