Eğitim - Kariyer Yeni Yüzyıl'da mezuniyet coşkusu

Yeni Yüzyıl'da mezuniyet coşkusu

Paylaş
Yeni Yüzyıl'da mezuniyet coşkusu

Yeni Yüzyıl Üniversitesi, ikinci dönem mezunlarını Harbiye Askeri Müze ve Kongre Merkezi 30 Ağustos Salonu'nda düzenlenen bir törenle uğurladı

Yeni Yüzyıl Üniversitesi ikinci dönem mezunlarını verdi. Harbiye Askeri Müze ve Kongre Merkezi 30 Ağustos Salonu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve lisansüstü programlarını bitiren öğrenciler diplomalarını aldı. Törene, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Azmi Ofluoğlu, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Hüsnü Gündüz, dekanlar, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci yakını katıldı.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARINI YALNIZ BIRAKMADILAR

İki yıllık eğitim öğretim hayatlarının sonunda emeklerinin karşılığını alan öğrenciler, mezuniyet coşkusu için Harbiye’de bulunan askeri müze ve kongre salonunda toplandı. Yıllardır bin bir türlü fedakarlıkla okuttukları çocuklarını en mutlu günlerinde yalnız bırakmak istemeyen veliler de onlara eşlik etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törende, öğrenciler üzerinde büyük emeği olan öğretmenler teker teker kürsüye çıkıp duygusal konuşmalar yaptı. Rektör Prof. Dr. H. Hüseyin Gündüz, velilere, "Çocuklarınızı emin ellere teslim ettiniz" diye seslendi.

Gündüz, “Okuldan sonra öğrencilerimizi düzlükler değil basamaklar bekliyor olacak, her basamakta problemler olacaktır ancak siz bu problemlerin çözümünü burada öğrendiniz. Yeni Yüzyıllı olmak bir kimlik meselesi, bizler bir gün burada oluruz ya da olamayız ama sizler ömrünüz olduğu sürece bu kimliklere sahip çıkacaksınız. Yönetimimiz öğrencilerimiz için ellerinden gelen gayreti gösteriyor, gece gündüz demeden canhıraş şekilde çalışıyor, bugün bu emeklerin sevincini yaşıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

OKULLARI BİTMEDEN İŞ TEKLİFİ ALDILAR

Yeni Yüz Yıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral da mezun olan öğrencilere hayat boyu başarılar dileğinde bulundu. Özyaral, “Bu sene 2. mezunlarımızı veriyoruz, çok gururluyum. Öğrencilerim daha okulları bitmeden çeşitli yerlerden iş teklifi aldılar, bu da bizleri bir hayli memnun ediyor.” diye konuştu. Türkiye’nin teknik elemana çok ihtiyacı olduğunu vurgulayan Özyaral, başarılarının artarak devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından okul birincisi Yasin Bostancı başarı belgesini ve plaketini Dr. Azmi Ofluoğlu’un elinden aldı ve ardından mezuniyet kütüğüne künyesini çaktı. Tıbbı Laboratuvar Teknikleri öğrencisi olan Yasin Bostancı birinciliği ailesinin desteğine borçlu olduğunu söyleyerek, tüm hocalarına teşekkür etti. Diğer bölüm birincileri plaketlerini aldıktan sonra öğrenciler büyük bir coşkuyla keplerini havaya fırlattı. Kep fırlatma töreninin ardından etkinlik sona erdi.

Haberin Devamı