Dünya Yeni Zelanda 'Şili mucizesi' istiyor

Yeni Zelanda 'Şili mucizesi' istiyor

Paylaş
Yeni Zelanda 'Şili mucizesi' istiyor

Ülkenin en büyük kömür madeninde dün meydana gelen patlamanın ardından 29 işçiden hâlâ bir haber alınabilmiş değil

Şili'de bulunan San Jose madeninde 69 gün boyunca sıkışıp kalan 33 madenciyi kurtarma operasyonu bugün 14 Ekim günü karşı başarıyla tamamlanmış ve göçük altındaki madenciler, boru şeklindeki bir asansörle yeryüzüne çıkarılmıştı.

Haberin Devamı

Yeni Zelanda’nın en büyük kömür madeninde ise dün meydana gelen patlamanın üzerinden 1 günü aşkın süre geçmiş olmasına rağmen ekipler kurtarma çalışmalarına hâlâ başlayamadı.

>> ŞİLİLİ MADENCİLER BÖYLE KURTARILMIŞTI

Zehirli metan ve karbon monoksit gazları seviyesinin yüksekliği nedeniyle kurtarma çalışmalarının başlamaması, ana tünelin 2 kilometre altında bir yerlerde oldukları sanılan 29 işçinin ailelerini de öfkelendiriyor...

YAŞLARI 17 İLA 62 ARASINDA

Atarau’daki Pike River Madeni’nden alınan hava tahlillerinin sonuçlarına göre kurtarma çalışmalarına başlanacağı ifade ediliyor. Şimdiye kadar iletişim kurulamayan işçilerin sağ olup olmadığı bilinmiyor. Uzmanlar işçilerin tüneldeki hava depolarına ulaşmaları için patlamanın ardından 30 dakikalık oksijenleri olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı



Polis, patlamadan kısa bir süre önce madende elektrik kesintisi yaşandığını kaydederken, maden güvenliği uzmanları patlamanın gaz sızıntısından yaşanmış olabileceğini söyledi.

Dün meydana gelen patlamanın ardından 2 işçi yeryüzüne çıkmayı başarmıştı. Haber alınamayan 29 işçinin yaşlarının 17 ila 62 arasında değiştiği belirtiliyor.

POSTA İNTERNET