Spor Yenilmez Trabzonspor!

Yenilmez Trabzonspor!

Paylaş
Yenilmez Trabzonspor!

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda yenilmeyen Trabzonspor, deplasmanda Legia Varşova'ya konuk oldu. Karşılaşma Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi

UEFA Avrupa Ligi J Grubu 4'üncü maçında Legia Varşova ile Trabzonspor karşıya karşıya geldi. Stadion Wojska Polskiego'daki maç, Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Temsilcimiz Trabzonspor, Malouda'nın 71'de kafayla vuruşu ve Dossa Junior'a çarpıp ağlara giden golle Legia Varşova deplasmaninda 1-0 one gecti. Bu aynı zamanda Trabzonspor'un kaleyi bulan ilk şutuydu. Olcan 79'da attığı güzel golle fark 2'ye çıktı ve maç bu sonuçla bitti.

Trabzonspor, maç boyu savunma güvenliğini ön planda tuttu ve ileride istediği pozisyonları bulamasa da puan almak için hırslı bir oyun oynayan rakibine pozisyon şansı vermedi ve karşılaşmayı kazandı.

Trabzonspor bu galibiyetle puanını 10'a çıkardı. Legia Varşova ise bu maçta da gol bulamadı ve 0 puanda kaldı. Trabzonspor bir sonraki maçını evinde Apollon Limassol ile oynayacak. Legia Varşova ise Lazio ile karşılaşacak.

SAĞLAM SAVUNMA DEVREDE

Trabzonspor sahaya 4-2-3-1 formatıyla yayıldı. Kalede Onur, sağ bekte Bosingwa, sol bekte Aykut, ortada Mustafa ve Bamba, önlerinde Zokora ve Colman, hücum üçlüsünde Olcan, Malouda ve Adrian, en ileride ise Paulo Henrique yer aldı.

Legia Varşova da, tıpkı Trabzon gibi 4-2-3-1 taktiğiyle sahaya çıktı. Kalede Skaba, sağ bekte Jodlowiex, sol bekte Dossa Junio, ortada Rzezniczak, Berezynski, önlerinde Brzyski ve Pinto, ileri üçlüde Kosecki, Furman ve Dvalishvili, forvette ise Kucharzyk yer aldı.

TRABZONSPOR SABIRLA BEKLEDİ

Trabzonspor maça oldukça temkinli ve tedbirli başladı. Seyircisi önünde hırslı ve ilk golünü, ilk puanını almak isteyen Legia Varşova ise fazlaca istekliydi.

Trabzonspor, ilk 15 dakika boyunca topu rakibine bıraktı ve geriye yaslandı. Legia, 15 dakikanın ardından kanatlardan daha fazla hücum etmeye çalıştı. Ancak yapılan ortalarda da Mustafa Yumlu ve Sol Bamba geçit vermedi. 20'inci dakikanın da geride kalmasının ardından, uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı. 5 dakika içerisinde gelen 3 net şuta Onur Kıvrak iyi refleks gösterdi ve bu bölüm de Trabzonspor'un istediği gibi geçildi.

Trabzonspor, ilk yarı boyunca savunma yapmaktaki sabrını korudu. Ön alanda ise Olcan, Adrian, Malouda ve Henrique'nin bireysel yetenekleri ve birbirleriyle uyumu sonrası gelebilecek golü bekledi. Ancak, ilk yarı boyunca herhangi bir kollektif atak gerçekleşmedi.

TRABZONSPOR AYNI SABIRDA

Karşılaşmanın ikinci yarısına her iki takımda aynı 11'lerle başladı. Trabzonspor, ikinci yarısında da aynı sabrını göstermeye devam etti. İkinci bölgede baskı kuran Trabzonspor, üçüncü bölgede ise hata yapmadan, kademeli ve sağlamcı oyun anlayışıyla oyunu tuttu.

Legia Varşova, yavaş yavaş oyun disiplininden kopmaya ve ekstra işler yapma gayretine girdi. Bu düzen dışına çıkış Trabzonspor'a yaradı ve Trabzonspor daha fazla etkin görünmeye başladı. Legia'nın tüm ümitleri ise kazanılan duran toplar sonrası gol bulmak şeklindeydi.

VE SABREDEN TRABZONSPOR, ÖDÜLÜNÜ ALDI


Ancak, Trabzonspor bu ümitleri 71'de ileri 4'lüsüyle çıktığı kontra sonrası yok etti. Adrian Mierzejewski'nin iyi ve akıllı bir şekilde ceza sahası ön çaprazına getirdiği topla, kanatta Olcan buluştu. Olcan güzel bir ortayla Malouda'yı buldu. Malouda'nın kafa vuruşu Dossa Junior'a çarparak filelerle buluştu.

Bu golün üstünden fazla bir zaman geçmeden, henüz 79'uncu dakikada hızlı gelen Trabzonspor, Malouda ile bir pozisyondan yararlanamadı. Malouda o topu iyi takip etti, dönüp Olcan'a çevirdi. Penaltı noktası civarından temiz bir vuruş yapan Olcan farkı 2'ye çıkardı.

Trabzonspor bu golden sonra oyunu rölantiye aldı ve başarılı bir şekilde sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı