Bilim - Teknoloji Yenisini almak yerine güncelleme tercih ediliyor
Paylaş
Yenisini almak yerine güncelleme tercih ediliyor

Hızla yükselen telefon maliyetleri yüzünden, tüketiciler yazılım güncellemelerini, yeni bir telefona tercih ediyorlar. Yeni özellikler oldukça cazip geliyor.

Akıllı telefon fırtınasının yeni yeni başladığı dönemlerde, firmalar yılda bir kez çıkarttığı tepe modelleri şimdiye göre çok daha uygun fiyata satışa sunuyor, daha düşük seviye modelleri ise benzer sıklıkta piyasaya sürüyordu. Hal böyleyken, tüketiciler yeni telefon almakta zorlanmıyor ve 2 yılda bir rahatlıkla telefon değiştirebiliyordu. Yıllar ilerledikçe telefonlar arası rekabet zirve yaptı.

Şirketler bir yandan özellik yarışmasına girerken, diğer yandan fiyat düşürme yerine yükseltme rekabetine girdiler. Artan maliyetlerin de etkisiyle akıllı telefonlar pahalandıkça pahalandı. Hele de ülkemizde bu daha da hat safhada yaşanıyor. Apple’ın amiral gemisi 6000 TL’den daha yüksek fiyata satışa sunulmuş durumda. Ayrıca artan fiyatların daha uzun süreli taksitleri beraberinde getirdiği de bir gerçek.


İNSANLARIN DİKKATİNİ ÇEKİYOR


Dolayısıyla tüm dünyada telefon değiştirmek, şu anda çok daha pahalı bir olay. Yapılan araştırmalara göre tüketiciler, artık telefonlarını eskisi kadar sık değiştirmiyor. Mamafih beklenti yazılım güncellemelerine kayıyor. Özellikle sürüm yükseltmelerinde kazanılan yeni özellikler insanların dikkatini fazlasıyla çekiyor. Jackdaw araştırma şirketinin kurucusu Jan Dawson, bu konuda şunları söylüyor: “Hepimiz etrafımızda 4-5 yıllık telefonlar kullanan insanları görüyoruz ve bunların değişmesi için hiçbir sebep yok.
Üreticiler, kullanıcıları uzun süreli kullanımlarda memnun bırakmak için artık güncelleme işine daha fazla önem vermek zorunda. Aksi halde insanların sonraki telefonları, aynı markaya ait olmayabilir.

The Last of Us Part 2 ne zaman çıkacak?

Haberin Devamı