Yer fıstığı kalbe iyi geliyor
Yer fıstığının kalp-damar hastalıklarını önleyebileceği belirlendi. Araştırmaya göre yer fıstığı, ani ölüm riskini yüzde 17-21 arasında azaltabilir. Ancak bu etkide tüketilen fıstık miktarı önemli
05 Mart 2015 , Perşembe 16:14
Amerikalı bilim adamlarının maddi durumu kötü olan 70 binden fazla Amerikalı ve 130 bin Çinlinin katıldığı araştırması, yer fıstığının kalp-damar hastalıkları riskini azaltabileceğini gösterdi.
Araştırmayı yürüten bilim adamlarından Hung Luu, tüketilen miktara göre yer fıstığının ani ölüm riskini yüzde 17-21, kalp-damar hastalıklarından ölüm riskini ise yüzde 23 -38 azaltabileceğini vurguladı.
Hung Luu, fiyatı diğer kabuklu yemişlere göre daha uygun olan yer fıstığının haftada 30 gram tüketilmesinin bile kalp-damar hastalıklarına karşı koruma sağlayabileceğini belirtti.
Araştırmaların sonuçları, "Internal Medicine" dergisinde yayımlandı.
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Bel ağrısında kullanılan bu yönteme dikkat!
- Uzmanı uyardı: Hayati riski yüksek, bu belirtiler varsa aman dikkat!
- Uykudaki gizli tehlike! Hayat boyu peşinizi bırakmayacak hastalığa yol açıyor
- Uzmanı açıkladı: Doğru kitapları okumak depresyon ve anksiyeteyi iyileştiriyor
- Polen alerjisi deyip geçmeyin: Bağışıklığı düşürüyor