Yer fıstığı kalbe iyi geliyor

Yer fıstığının kalp-damar hastalıklarını önleyebileceği belirlendi. Araştırmaya göre yer fıstığı, ani ölüm riskini yüzde 17-21 arasında azaltabilir. Ancak bu etkide tüketilen fıstık miktarı önemli

05 Mart 2015, Perşembe 17:14
A A

Amerikalı bilim adamlarının maddi durumu kötü olan 70 binden fazla Amerikalı ve 130 bin Çinlinin katıldığı araştırması, yer fıstığının kalp-damar hastalıkları riskini azaltabileceğini gösterdi.

Araştırmayı yürüten bilim adamlarından Hung Luu, tüketilen miktara göre yer fıstığının ani ölüm riskini yüzde 17-21, kalp-damar hastalıklarından ölüm riskini ise yüzde 23 -38 azaltabileceğini vurguladı.

Hung Luu, fiyatı diğer kabuklu yemişlere göre daha uygun olan yer fıstığının haftada 30 gram tüketilmesinin bile kalp-damar hastalıklarına karşı koruma sağlayabileceğini belirtti.

Araştırmaların sonuçları, "Internal Medicine" dergisinde yayımlandı.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;