Gündem Yerin üstünde de acı çektiler

Yerin üstünde de acı çektiler

Paylaş
Yerin üstünde de acı çektiler

Vücutlarında ağır derecede yanık oluşan yaralı madenciler, acı içinde kilometrelerce uzaklıktaki İzmit, İstanbul ve Denizli'deki hastanelere sevk edildi

Grizu patlamasıyla ortaya çıkan 1600 derecelik ısıda 18 işçinin vücudunda ağır yanıklar oluştu. Maden havzası olan bölgelerde yanık merkezi ve uzman doktorların olması gerekiyordu. Oysa Balıkesir’de iki de yok. Bu yüzden vücutlarında ağır derecede yanık oluşan yaralı madenciler, acı içinde kilometrelerce uzaklıktaki İzmit, İstanbul ve Denizli’deki hastanelere sevk edildi. Ölen işçilerin cesetleri de, soğuk hava deposunda elmalarla yan yana bekletildi.

Haberin Devamı

VEKİLİN BÜYÜK GAFI

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Mehmet Torun, “2008’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na ilettiğimiz raporda yanık ünitesi kurulmasını istedik ama yanıt gelmedi” dedi.

“Yanık ünitesi yok” eleştirisine bir televizyon kanalından yanıt veren AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, “Yanık ünitesi yoksa, o eleştiriyi getiren meslek odaları, üyelerinden topladıkları aidatlarla Balıkesir’e yanık ünitesi yaptırsınlar” diyerek sert çıktı.