Ekonomi Yerli malı kullanımına teşvik

Yerli malı kullanımına teşvik

Paylaş
Yerli malı kullanımına teşvik

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Türk malı ürünlerin kullanımının teşviki için çalışma yapıldığını söyledi

Pahalı da olsa Türk olsun

Haberin Devamı

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, yerli ürün kullanımının teşviki konusunda çalışma yaptıklarını belirterek, “Elektrik üretim ve dağıtımı başta olmak üzere tüm sektörlerde, Türkiye’de üretilen ürünlerin kullanımının teşviki konusunda, kurumlarla işbirliği içinde çalışma yürütüyoruz” dedi.

Ergün, kamu alımlarında yüzde 15 pahalı olsa bile Türkiye’de üretilen ürünlerin tercih edilmesinin Başbakanlık genelgesi ile teşvik edildiğini söyledi.

Milli ürün tercih edilmeli

İstanbul Conrad Oteli’ndeki ‘Elektrik ve Elektronik Sanayi Strateji Belgesi’ne nihai şeklinin verileceği ‘Türkiye Elektrik ve Elektronik Buluşması’nda konuşan Ergün sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamuda Türkiye’de üretilen ürünlerin alınmasına ve kullanılmasına özel önem vermeliyiz. Ayrıca bireysel ürün kullanımında da buna önem vermeliyiz. ’Milliyetçilik’ milli ürünlerin kullanılmasında aynı hassasiyetler gösterilmiyorsa boş laftır.”

Haberin Devamı

Uzak Doğu sektör için riskli

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, özellikle Uzak Doğu ülkelerinin pazar paylarını sürekli artırmasının, sektör için risk oluşturduğunu ifade ederek, “Sektörün öncelikli taleplerinden olan yüksek gerilim ve yüksek güç laboratuarı kurulması hususunda gerekli planlamalar yapıldı, ilgili kurumlarla görüşmeler sürüyor. Uzak Doğu ürünlerine yönelik CE belgesi denetimi yaptığımız piyasa gözetim çalışmalarımızın yoğunluğu artırıldı” diye konuştu.