Cumartesi Postası Yerli Nicole Kidman

Yerli Nicole Kidman

Paylaş
Yerli Nicole Kidman

Çıtı pıtı, sarışın, mavi gözlü, zarif endamlı bu genç kızı 'Düşman Kardeşler'de çok aşık, asabi, saf kalpli ama sert mizaçlı bir kasap kızı karakteriyle tanıyıp sevdik. Fiziğinin de yardımıyla rolüyle adeta bütünleşti. Çiçeği burnunda oyuncu Burcu Biricik (22) kendini göçmene benzetenlere “Yörük kızıyım” dese de inandıramıyor. Ama dünyaca ünlü Avustralyalı oyuncu Nicole Kidman'a benzetilmekten gurur duyuyor

Burcu Biricik kimdir?

Haberin Devamı

04.05.1989 yılında Antalya-Elmalı’da dünyaya geldim. Bir ağabeyim var. Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü son sınıfta okuyorum. Ama ailem ile İstanbul’da yaşıyorum. Dizideki rolünü anlatsana bize. Zorlanıyor musun? Çanakkale-Gelibolu’da çekilen ‘Düşman Kardeşler’deki başrol oyuncularından biriyim. Çok aşık, asabi, saf kalpli ama sert mizaçlı Derya adında bir kasap kızını canlandırıyorum. Diziyi de rolümü de seviyorum. Derya ile çok uç noktalarda değiliz. Derya da benim gibi erkekten farksız. Dobra ve ayakları yere basıyor.

Neden oyunculuk?

Çocukluğumdan beri isterdim ama konservatuar eğitimi olduğunu bilmiyordum. Üniversitede farklı bir dal okudum ama aynı zamanda Bornova Şehir Tiyatrosu’nda 5 yıl oyunculuk eğitimi aldım. 2011 yılında Kanal D’de yapılan ‘Artiz Mektebi’ adlı yarışmada birinci oldum. Herşey böyle başladı. ? Bu dizinin başrolüne nasıl seçildin? Ajans vesilesiyle... Sarışın, mavi gözlü, beyaz tenli olduğum için beni Trakyalı bir genç kıza benzettiler. Bu sayede de diziye seçildim. Başta hiç inanmıyordum bu diziye oynayacağıma.

Haberin Devamı

Neden?

Çünkü o kadar uzun süre dizi görüşmesine gitmiştim ki... Hiç biri gerçekleşmediği için bu görüşmeden de bir şey çıkacağını düşünmedim. Ancak çekimler başladığında inandım.

“Göçmen değil yörük kızıyım”

Tipine bakılırsa, göçmensin herhalde.

Hayır. Görenler ve tanıyan-tanımayan herkes o kadar ısrarla ve inatla “Sen göçmensin” diyor ki... Aileme “Kökenimizde göçmenlik var mı?” diye sormak zorunda kaldım. Ama öğrendim ki ben göçmen değil, yörük kızıyım.

Oyunculukta yenisin ama bir amacın vardır. Para mı şöhret mi?..

Çok düşündüğüm, kendimi çok yargıladığım ama yanıtını veremediğim bir soru bu. Hayat ne getirir bilemem. Şöhretim, param belki olabilir ama amacım iyi bir oyuncu olmak. Şu an olduğumdan bir adım dahi sapmadan ve özümü kaybetmeden iyi bir insan olabilmeyi hedefliyorum.

Eeee, okulun ne olacak?

Arkeolojiyi çok seviyorum ama meslek olarak sürdürebileceğimi zannetmiyorum. Başından beri de çok istekli ve bilinçli olarak gitmemiştim. Puanım tuttuğu için gitmek zorunda kalmıştım.

Haberin Devamı

Oyunculuk girişimin başarısız olursa hayal kırıklığına uğrar mısın?

Kendimi her türlü sonuca hazırladım. Zaten pembe hayaller kurmadım. Dolayısıyla hayal kırıklığım, kompleksim ve çaresizliğim olmaz.Küçük yaşımdan beri garsonluk, tezgahtarlık, sekreterlik yaparak ayaklarımın üzerinde durmayı başardım. Bundan sonra da hayatımı idame ettirebilirim. Mutlu ve huzurlu olmak bana yeter.

Kendine hangi rolleri yakıştırıyorsun?

Tiyatro eğitimim sırasında komedi yapamadığımı, drama daha yatkın olduğumu düşünüyordum. Fakat dizideki rolüm komediyi de yapabildiğimi gösterdi bana. Dolayısıyla her rolü kendime yakıştırabiliyorum artık.

Özellikle oynamak istediğin bir rol var mı?

İlerde evet. İnsanların beni tanıyamayacakları bir rol.... Herkesi ters köşeye yatıracak, allak bullak edecek bir rolü oynamayı çok isterim.

“Demet Akbağ’a bayılıyorum”

Dizilerdeki öpüşme ve sevişme sahneleri için ne düşünüyorsun?

Tecrübe kazandıkça bu sorunuza cevap verebilirim, şu an değil. Burada bence önemli olan kaliteli diziler.

Haberin Devamı

Kendine örnek aldığın oyuncular var mı?

Demet Akbağ’ın tiyatrodaki duruşuna bayılıyorum. Oya Aydoğan’ı filmlerinde assolist havasında görüyor ve çok beğeniyordum. Ne tesadüf ki aynı dizide oynuyoruz şimdi. Oya Hanım’ın anaçlığı, mütevazılığı, samimiliği ve alçakgönüllülüğü beni kendisine hayran bıraktığı gibi kendime örnek almamı da sağladı. Tarık Pabuççuoğlu ise ayrı bir yetenek. Onları izleyerek çok şey öğrenmeye çalışıyorum.

Seni birine benzetiyorum ama çıkaramıyorum bir türlü...

Nicole Kidman’dır. İnsanlar beni ona çok benzetiyor. Ben de onu çok beğendiğim için bu benzetmeden mutlu oluyorum.

“Bu camia hiç düşündüğüm gibi değilmiş” dediğin oldu mu?

Tecrübesizliğimden dolayı ilk başlarda inanılmaz gergindim. “Bu camiada yer almak istiyor musun?” diye kendimi sorgulamıştım. Hatta ağlayarak “Bu işi yapamayacağım” diye çıkıp gittiğim de oldu. Fakat ben öyle bir dizide rol aldım ki... Bu kadar güzel bir ortamda böyle keyifli insanlarla iç içe olacağımı tahmin etmemiştim. Yani şu an hayal ettiğimin daha üstünde bir yerdeyim.

Haberin Devamı

Özel hayatından bahseder misin?

Bazı şeyleri dümdüz yaşayan bir insanım. Öyle aşk dolu hareketler ve sözler mutlu etmez beni. Daha doğalım galiba... Okuldan ve tiyatrodan birlikte olduğum, dizide de Ferda rolünde olan Uğur Biçer (24) ile üç yıldır beraberiz.

“Taze fasulyeyi enfes yaparım”

Giyimine kuşamına dikkat eder misin?

Spor giyinmeyi çok severim. Daha çok da rahat ettiğim tarzda elbiseler giymeyi tercih ediyorum. Tabii konumum gereği olabildiğince dikkat etmeye çalışıyorum.

Mutfakla aran nasıl?

Süper. Taze fasulye ve patatesli tavuğu nefis yaparım. Her türlü sebzeyi, eti yerim, ıspanaktan nefret ederim.

Fiziğini korumak için özel bir diyet uyguluyor musun?

Hayır, aksine yemeğe çok düşkünüm. ‘İlerde şişmanlarsam da kendimi kontrol altına alırım’ diye düşünüyorum. Ailemde şişman yok zaten. Kilo almamamın sebebi genetik miras olabilir.

( 25.08.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır )